Спорт

Некада је важио за највећег тениског талента, а сада га побеђује ко стигне

Играо је Грк финала гренд слема, освајао велике титуле и сви су му предвиђали да ће доминирати мушким тенисом, али његова каријера већ годинама иде силазном путањом
Некада је важио за највећег тениског талента, а сада га побеђује ко стигнеGetty © Francisco Macia/Quality Sport Images/Contributor

Стефанос Циципас, тренутно 12. играч на АТП ранг-листи, доживео је нови велики ударац и рану елиминацију са турнира у Токију.

Циципаса је већ у првој рунди елиминисао Алекс Микелсен из Сједињених Америчких Држава, резултатом 4:6, 6:1, 6:2.

Момку који је 49. на свету било је довољно да у престоници Јапана направи преокрет за нешто мање од два сата игре.

Стефанос је доживео четврти пораз у последњих пет такмичарских мечева и јасно је да је, након Олимпијских игара у Паризу, његова форма још лошија него раније.

Микелсен, који је пласман у главни жреб изборио кроз квалификације, играће у другој рунди са победником меча Томас Мартин Ечевери – Кристофер О'Конел.

Пласман у друго коло изборио је и Џек Дрејпер који је победио Италијана Матију Белучија 6:4, 6:2. Британац ће у другом колу играти против Пољака Хуберта Хуркача.

Јапанац Јошихито Нишиока је у првом колу надиграо Феликса Оже-Алијасима из Канаде 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (7:5), док је Американац Томи Пол савладао Италијана Матеја Арналдија 6:3, 6:2.

image