Спорт

Федереров турнир као уклет - играчи с Лејвер купа морали на крај света, па сви изгубили

Протекле недеље одржано је још једно издање Лејвер купа, егзибиционог тениског турнира у делимичном власништву Роџера Федерера
Федереров турнир као уклет - играчи с Лејвер купа морали на крај света, па сви изгубилиGetty © Quality Sport Images / Contributor

Скуп најбољих тенисера света подељени у тимове Европе и Света одржан је у Берлину, а чини се као да је Лејвер куп ове године био "уклет" за већину својих учесника.

Наиме, чак шесторица играча који су наступили на Лејвер купу у Берлину ове седмице су део АТП турнира у Токију, а петорица су већ испали у првој рунди.

Тејлор Фриц је на старту испао од Артура Фиса, Алехандро Табило од Холгера Рунеа, Стефанос Циципас од Алекса Микелсена, Франсес Тијафо од Брендона Накашиме, а Каспер Руд од Џордана Томпсона.

Једини је победу остварио Бен Шелтон против Рајлија Опелке, али очигледно је да АТП ове сезоне баш и није добро промислио дуга путовања која су играчи имали с једне на другу страну света.

У недељи по завршетку Лејвер купа, читав АТП тур се сели на Далеки исток, у Јапан и Кину, а ова "петорка" у Токију очито није успела да се опорави и припреми на прави начин.

image