Спорт

Јокић о наступу на Олимпијским играма: Играње за Србију је јединствен осећај

Никола Јокић покушао је америчким новинарима да објасни разлику између шампионске титуле са Денвером и освајања бронзане медаље са националним тимом на Олимпијским играма
Јокић о наступу на Олимпијским играма: Играње за Србију је јединствен осећајGetty © Matthew Stockman

Олимпијске игре у Паризу су иза нас, али ћемо заувек памтити како су Пешићеви момци намучили и умало савладали најјачи амерички тим у историји.

Никола Јокић био је најважнији и најбољи играч Србије на олимпијском турниру на којем је национални тим освојио бронзану медаљу, а сада се вратио у Денвер, где га очекује почетак нове НБА сезоне и још један напад на шампионски прстен.

Америчке новинаре занимало је да троструки МВП најјаче кошаркашке лиге на свету упореди освајање титуле са Нагетсима и медаље са националним тимом.

"Слично је, али другачије. Освојити титулу, прву у историји ове организације и за мене лично, заиста је нешто посебно. Али играње за репрезентацију је јединствен осећај и буди јединствене емоције. Играње са пријатељима са којима си одрастао, против којих си играо када си имао 13-14 година, а сада играш против најбољих на свету на Олимпијским играма", рекао је српски центар.

Никола је позвао и остале играче који то могу, да обавезно играју за своје националне тимове.

"Уживао сам играјући за репрезентацију, играјући за своје пријатеље, представљајући своју земљу, свој родни град, породицу. Мислим да је то сјајно искуство и мислим да би сваки играч који има прилику то да уради требало то да искористи. То је потпуно другачије такмичење. У суштини, свака утакмица је важна. Ако изгубиш, идеш кући. Мислим да је заиста, заиста занимљиво", рекао је Јокић.

Нова сезона у НБА почиње 22. октобра, а Денвер ће покушати да освоји шампионски прстен, као што је то био случај 2023. године.

image