Спорт

Сферопулос: Желимо да успоставимо систем и начин игре

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је да поштује екипу Морнара и да тим жели да одигра добру утакмицу
Сферопулос: Желимо да успоставимо систем и начин игре© KK Crvena zvezda

Кошаркаши Црвене звезде играју у суботу од 18 часова утакмицу другог кола АБА лиге против екипе Морнара, меч ће уједно бити и београдска премијера за црвено-беле.

"Очекује нас прва утакмица на нашем терену и пред нашим навијачима, желимо да одиграмо добру утакмицу. Тек је почетак сезоне и желимо да успоставимо систем и начин игре који ће нам донети резултат на терену. Поштујемо и респектујемо нашег противника и у складу са тиме ћемо и одиграти ову утакмицу", рекао је Сферопулос, преноси клупски сајт.

Како се наводи на Звездином сајту, екипа је пред меч тренирала у комплетном саставу, током недеље су сви играчи били у тренажном процесу.

Кошаркаш Црвене звезде Дејан Давидовац је изјавио да је екипи потребна победа против Морнара у пред важан меч против Париза на почетку Евролиге.

"Желимо да одиграмо добру утакмицу, поштујемо сваког ривала па и екипу Морнара која је значајно изменила свој састав и јасно је да ће им бити потребно време да се уиграју. Зато њихов убедљив пораз у првом колу није права слика и реалан одраз квалитета, као што уосталом и ми желимо и можемо много боље од уводне утакмице. Победа у мечу са Морнаром који је сада у нашем фокусу била би леп увод у недељу у којој се припремамо за врло важан меч у Паризу на старту Евролиге. Позивам и наше навијаче да дођу и подрже нас у суботу", изјавио је Давидовац.

Звезда је у знак захвалности за велику подршку у прошлој сезони омогућила слободан улаз на НИВО 400 за утакмицу са Морнаром.

Након утакмице у Београду, црвено-беле 4. октобра чекује утакмица првог кола Евролиге против Париза.

image