Огласио се Човић: Пешић има обавезу да остане селектор

Председник Кошаркашког клуба Црвена звезда и кандидат за председника Кошаркашког савеза Србије Небојша Човић, изјавио је да приоритет "орлова" мора бити останак Светислава Пешића на месту селектора

Човић је за "РТС" поручио да ће уколико постане председник КСС, покушати да убеди Светислава Пешића да остане селектор.

"То јесте један од првих приоритета, Пешић има обавезу да то уради, сви дугујемо кошарци, нарочито они који су доста дуго. Ја сам 50 и више година, за Звезду је српска кошарка на првом месту", нагласио је Човић.

Он је изјавио да је Звезда има кадрове и људе који ће моћи да га замене на челу црвено-белих.

"Видећемо, чекајте да се неке ствари догоде, Звезда има кадрове и људе. Многи мисле да је то много лако, ми хоћемо да задржимо све оно што смо освојили, није мало 25 трофеја. Ми смо најтрофејнији клуб у свим спортовима у последњих 11, 12 година", рекао је председник Црвене звезде.

Небојша Човић је истакао је да је приоритет тима да одбрани сва три трофеја и да направи искорак пласманом у Топ 10 Евролиге.

"Приоритет нам је да одбранимо сва три торфеја и да одемо што даље у Евролиги и направимо искорак у Топ 10. Мислим да имамо и добар тим и стручни штаб. Клуб је доста добро организован и предстоји нам сезона са скоро 95 утакмица", додао је Човић.

Он је поручио да се не узбуђује превише после пораза Црвене звезде од Дубаија у првом колу АБА лиге, али да то не сме да се понови у будућности.

"Има више фактора. Ја се уопште не узбуђујем због пораза. Дубаи није наивно гостовање. Имате лет од пет и по сати. Звезда није клуб који ће због једног пораза да прави не знам шта или да прави еуфорију. Било је више фактора. Екипа треба да 'легне', да се уигра. Нисмо имали неколико играча, не причам то као изговор. Звезда то не сме да понавља и да ради. Трофеји се купе у мају и у јуну месецу. Важно је да навијаче не 'успалите' са нереалним обећањима, јер нам онда треба апарат за гашење пожара да то смирите", изјавио је Човић.

Председник Црвене звезде је рекао да клуб има добре предиспозиције да добије "А" лиценцу за наступ у Евролиги.

"Зависи од новца и лобирања, видећемо како ће то ићи даље. Стало нам је да добијемо лиценцу. Евролиги предстоје одређене реорганизације, појавио се арапски финансијски фонд са амечкичком фирмом који жели да окупи акције у Евролиги, ту је и грчка богата фирма. Видећемо како ће ићи, имамо добре предиспозиције, велики град, публику", закључио је Човић.