Спорт

Дркушић после првенца за Звезду: Нека се и Интер плаши наших прекида

Вања Дркушић постигао је првенац у црвено-белом дресу
Дркушић после првенца за Звезду: Нека се и Интер плаши наших прекидаGetty © Bane T. Stojanovic/ATAImages

Словеначки репрезентативац Вања Дркушић првим поготком за Црвену звезду донео је тријумф над Железничаром из Панчева – 2:1.

"Срећан сам због првенца, мада ми је примарни задатак да чувам мрежу свог гола, леп је осећај постићи погодак за вољени клуб", рекао је Дркушић.

Он је истакао да у тиму сви раде да буду што опаснији из прекида.

"Мислим да смо изузетно опасни из прекида и да је сваки центаршут из корнера или слободног ударца – велика прилика за наш тим. Елшник има одличну ногу, добро се познајемо и хвала му на асистенцији. Много пажње посвећујемо прекидима, о чему сведочи и добар учинак, као и то да се и ми дефанзивци уписујемо у стрелце."

Опасност не долази само од њега.

"Осим мене, Спајић и Мимовић су такође погађали из прекида, тако да нема сумње да нам је то једно од највећих оружја. Мислим да би то могло да направи разлику у европским утакмицама, против великих тимова који нас очекују."

Словеначки дефанзивац је похвалио ривала.

"У одличном смо расположењу након историјске победе од 4:0 у 'вечитом дербију'. Момци су одиграли перфектну утакмицу. Након тога, савладали смо и Железничар, који ме је пријатно изненадио. Добра су екипа, играју занимљиво, али смо на нашем стадиону освојили заслужене бодове."

Звезду већ у уторак од 21 час очекује гостовање код Интера у другом колу Лиге шампиона.

"Интер је велики клуб, имају одличан играчки кадар, али и традицију. Не плашимо се никог, дошли смо у Лигу шампиона да бисмо са сваким одмеравали снаге равноправно. Даћемо све од себе да представимо Црвену звезду на прави начин", закључио је Дркушић.

image