Спорт

Вукашиновић као привремени тренер Партизана: Прилика за играче да оправдају поверење

Привремени тренер фудбалера Партизана Бранко Вукашиновић изјавио је да екипа није у сјајном тренутку и да ће бити промена у тиму
Вукашиновић као привремени тренер Партизана: Прилика за играче да оправдају поверење© FK Partizan

Фудбалери Партизана гостују у недељу од 17 часова Младости у Лучанима, у мечу 10. кола Суперлиге Србије, а то ће бити прва утакмица за црно-беле после пораза у "вечитом дербију" од Црвене звезде резултатом 4:0.

"Не налазимо се у сјајном тренутку, као што сви знате. Ту смо да се померимо за корак унапред, надам се да ће се то десити на сутрашњој утакмици. За разлику од нас, екипа Младости из Лучана је пет узастопних кола је побеђивала, против екипа из горњег дела табеле, у доброј су форми. То ће бити мотив за наше играче да буду прави, какви нису били већ дуже време", изјавио је Вукашиновић на конференцији за медије.

Привремени тренер Партизана је поручио да су сви у клубу размишљали и били забринути после утакмице против Црвене звезде, али да је атмосфера у тиму све боља из дана у дан.

"Како су дани пролазили квалитет тренажног процеса је био све бољи. Сутра у 19 часова ћемо знати да ли су играчи пребродили кризу. Последња два тренинга су ми потврдила да ће они дати све од себе, не знам да ли ће то бити довољно. Морамо да оправдамо поверење свих који навијају и воде клуб", рекао је привремени тренер Партизана.

Вукашиновић је истакао да ће бити промена у тиму и да леви бек Марио Јурчевић неће играти због повреде коју је задобио у "вечитом дербију".

"Биће промена које нису козметичке. Имаћемо изнуђене промене због физичког издања, неки ће одсуствовати због форме. Јурчевић неће наступати јер има повреду мишића коју још није санирао", додао је Вукашиновић.

Привремени тренер Партизана је рекао да је разговарао са Савом Милошевићем, који ће од понедељка званично преузети улогу главног тренера клуба.

"Креће Савин програм рада, причали смо јуче, али нам је сада фокус на сутрашњој утакмици. Он има систем рада који ће применити", навео је Вукашиновић.

Екипа из Лучана је неугодан противник, сматра тренер црно-белих на сутрашњој утакмици.

"Не може се рећи да смо у прошлости лако излазили на крај са њима у Лучанима. Прети нам опасност из свих сфера, пробаћемо да искористимо њихове мане", рекао је Вукашиновић.

Партизан је девети на табели Суперлиге Србије - има 11 бодова, уз две утакмице мање, док се Младост налази на другом месту са 19 бодова.

image