Холанд први пут без гола, Сити поново без победе - "свраке" ишчупале бод шампиону

Екипе Њукасла и Манчестер ситија одиграле су 1:1 у првој утакмици шестог кола Премијер лиге, а Ерлинг Холанд први пут ове сезоне није постигао гол у шампионату

Другу утакмицу заредом Сити не зна за победу - после ремија у дербију са Арсеналом, "грађани" су освојили само бод и на гостовању у Њукаслу.

Није екипа Пепа Гвардиоле била доминантна како је умела да буде на мечевима у Премијер лиги ових сезона, а на то је вероватно утицала и повреда Родрија, који ће пропустити остатак сезоне због операције колена.

Није ни Ерлинг Холанд био на свом уобичајеном нивоу, с обзиром да први пут у сезони није постигао погодак у једном мечу Премијер лиге.

На другој страни, Њукасл је одиграо храбро и борбено и сасвим заслужено дошао до бода против шампиона Енглеске.

Гости су ипак први дошли до гола на "Аент Џејмсис парку", а стрелац је био Јошко Гвардиол у 35. минуту утакмице.

Међутим, на старту фругог дела Едерсон је направио пенал, који је прецизно извео Ентони Гордон и донео изједначење "свракама".

Сити је до финиша меча био офанзивнији ривал, више је желео погодак, али до њега није дошао иако је Гвардиола у игру убацио све нападачке адуте - Фодена, Докуа и Савиња.

"Грађани" су задржали прво место на табели са 14 освојених бодова, али ће прилику да их престигну имати Ливерпул и Астон Вила који имају два бода мање уз меч овог викенда, против Вулвса, односно Ипсвича.