Синер изненађен и увређен, али ниже победе: Нисам то очекивао...

Најбољи тенисер света Италијан Јаник Синер изјавио је да је разочаран и изненађен жалбом коју је против њега поднела Светска антидопинг агенција (ВАДА)

ВАДА је саопштила да је 26. септембра поднела жалбу Суду за спортску арбитражу (ЦАС) у којој је тражила суспензију за италијанског тенисера на период између 12 и 24 месеца.

Иако се, због допинг скандала, налази у жижи спортских медија, Синер се успешно такмичи - пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Пекингу, пошто је са 2:1 у сетовима савладао Руса Романа Сафијулина.

"Веома сам разочаран и такође изненађен том жалбом, јер смо имали три саслушања и сва три су се завршила врло позитивно за мене. Нисам то очекивао после свега. Знао сам већ неколико дана да ће се жалити и да ће данас бити званично. Можда само желе да се увере да је све на свом месту", изјавио је Синер, преноси "Газета дело Спорт".

Међународна агенција за интегритет тениса (ИТИА) је пре месец дана саопштила да је Синер два пута био позитиван на забрањену супстанцу клостебол у марту ове године током Мастерса у Индијан Велсу.

ИТИА је том приликом навела да Синер неће бити суспендован пошто је независна комисија утврдила да у овом инциденту нема кривице или немара италијанског тенисера.

Синер је потом према правилима изгубио 400 бодова и новчану награду (325.000 долара), коју је освојио у Индијан Велсу.

Италијански тенисер је у марту поражен у полуфиналу Индијан Велса од Карлоса Алкараза 1:6, 6:3, 6:2.