Спорт

"Озлоглашени" Немац суди Звезди и Интеру у Милану

Немачки арбитар Феликс Цвајер делегиран је за главног судију меча другог кола Лиге шампиона између Интера и Црвене звезде
"Озлоглашени" Немац суди Звезди и Интеру у МилануGetty © Alexander Hassenstein

УЕФА је саопштила одлуке делегационог одбора, па ће тако Цвајеру бити поверен меч у Милану између шампиона Италије и Србије.

Цвајер (43) ће предводити комплетно немачку судијску шесторку на стадиону "Ђузепе Меаца".

Асистенти уз аут линије Цвајеру ће бити Роберт Кемптер и Кристијан Диц.

Четврти судија биће Флоријан Бадштубнер. Главни у ВАР соби биће Бастијан Данкерт, а Бењамин Бранд ће му асистирати.

Немачки арбитар је 2005. године био умешан у аферу намештања утакмица са Робертом Хојцером, али је на крају био кажњен само шестомесечном суспензијом па је враћен на немачке терене.

Упркос учешћу у тој афери 2012. године Цвајер је постао међународни судија и већ 12 година суди најважније клупске и репрезентативне утакмице.

Летос је на Европском првенству судио четири утакмице,. укључујући и полуфинале у ком је Енглеска савладала Холандију резултатом 2:1.

Цвајер је био главни у ВАР соби током утакмице Србија - Швајцарска на Светском првенству 2018. године кад није реаговао пошто су двојица дефанзиваца Швајцарске рукама држала Александра Митровића.

Утакмица Интер - Црвена звезда игра се у уторак увече од 21 час.

Интер има бод после првог кола после ремија 0:0 на гостовању Манчестер Ситију, Звезда је у првом колу поражена код куће од Бенфике (1:2).

image