Спорт

Инциденти обележили дерби Мадрида - Атлетико "украо" бод Реалу у судијској надокнади

Фудбалери Атлетика и Реала одиграли су на стадиону "Метрополитано" у Мадриду нерешено 1:1 у мечу осмог кола шпанске Ла Лиге

Дерби меч осмог кола Ла Лиге, између Атлетика и Реала, завршен је без победника - 1:1.

Утакмицу, у којој се очекивало много од два кандидата за шампионску титулу, обележили су инциденти које се изазвали домаћи навијачи, па је меч чак био и прекинут.

У првом полувремену дуела на стадиону "Метрополитано" није било погодака, а "краљевски" клуб повео је у 64. минуту голом Едера Милитаа.

Ипак, навијачима "јорганџија" није се допао начин на који је голман гостију Тибо Куртоа прославио водећи гол, па су почрли да убацују разне предмете у терен.

Фудбалери Атлетика и тренер Дијего Симеоне потом су покушали да убеде навијаче да не убацују предмете на терен, а главни судија меча Матео Бускетс Ферер одлучио је да повуче играче оба тима у свлачионицу.

Утакмица је настављена после 15-ак минута, а фудбалери Атлетика су до изједначења стигли у петом минуту надокнаде времена поготком Корее.

Судије су прво показале да се нападач Атлетика налазио у офсајду, али је после интервенције из ВАР собе погодак признат.

Атлетико је меч завршио са играчем мање, пошто је Маркос Љоренте добио црвени картон у деветом минуту судијске надокнаде.

Оба мадридска тима гледају у леђа Барселони - фудбалери Реала се налазе на другом месту на табели Ла Лиге са 18 бодова, док је Атлетико трећи са 16.

Реал ће у наредном колу шпанског првенства на свом терену дочекати Виљареал, док ће Атлетико гостовати у Сосиједаду.

image