Спорт

Илиев тврди: Партизан с Милошевићем играо најлепши фудбал

Спортски директор Партизана Ивица Илиев рекао је да је одлука о именовању Сава Милошевића за тренера екипе била лака јер је клуб под вођством новог-старог шефа струке играо најлепши фудбал
Илиев тврди: Партизан с Милошевићем играо најлепши фудбал© Dusan Milenkovic/ATAImages

"Желео бих прво да се захвалим нашем бившем тренеру Александру Станојевићу. Као и у животу тако и у фудбалу ништа није гарант да ће тако бити као што изгледа у неком моменту. Са великим задовољством представљам човека коме сам се дивио и као играчу и тренеру, сада бих желео да му пожелим добродошлицу. Довео сам га и први пут", рекао је Илиев на промоцији Милошевића на место тренера.

Илиев тврди да није имао много дилеме кад је место тренера остало упражњено.

"О Милошевићу као и играма Партизана је илузорно причати. Последњих дана људи су ме питали ко ће бити нови тренер. Ја сам им одговарао а с ким смо играли најлепши фудбал. Ниједан одговор није садржао друго име до Саво Милошевић. Драго ми је што људи итако осећају, из утакмице у утакмицу бих волео да буде више публике, зато што ће препознати филозофију наше школе и фудбала. Хвала Саво, да све буде као првом мандату, само са што више трофеја", додао је Илиев.

Подсетио је Илиев да је клуб одлично пословао у претходном мандату Милошевића.

"У време када је Саво био овде први пут Партизан је имао највећи профит, кад се види вредност играча у Европи и финансијама које је Партизан у том периоду приходовао. Нама је потребна таква стабилност", истакао је Илиев, који је подсетио и на актуелну кризу у клубу.

"Саво је мој избор, дошао је у тренутку када много тога је непознато, кад се много тога прича и анализира и колају такве теорије да не знамо ни ми више шта је истина шта не. Спортски сектор ради за себе, као независно тело које је припојено систему. Ми морамо да функционишемо у каквом год стању, мораћемо да доносимо одлуке", закључио је Илиев.

image