Спорт

Тежак испит за српског шампиона у елитном такмичењу - Звезда гостује код Интера без подршке навијача

Фудбалери Црвене звезде вечерас од 21 сат гостују Интеру из Милана у другом колу Лиге шампиона, а ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу путем блога уживо
Тежак испит за српског шампиона у елитном такмичењу - Звезда гостује код Интера без подршке навијачаGetty © Srdjan Stevanovic

Црвено-бели стижу на стадион "Ђузепе Меаца" након пораза на старту од Бенфике (2:1), док је Интер освојио бод против Манчестер Ситија (0:0).

Шампион Србије у међувремену је остварио убедљиву победу у "вечитом дербију", а затим савладао и екипу Железничара и у добром расположењу очекује гостовање у Милану.

"Када играте на највишем нивоу такмичења, против великих екипа, морате да будете максимално концентрисани и мотивисани. Најважније је да имамо што мање 'празних ходова' и одиграмо храбро и константно", рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић на конференцији за медије.

Омри Глазер се опоравио од повреде, али Милојевић још није донео одлуку да ли ће израелски голман почети меч.

Црвено-бели ће сигурно играти без Мирка Иванића, који због проблема са примицачем није ни отпутовао у Италију.

Звезда није тренирала у Милану, а Милојевић је рекао да је идеја била да се добије време за тренинг и припрему.

Интер је, после нешто споријег почетка сезоне и пораза у градском дербију од Милана, овог викенда славио на незгодном гостовању у Удинама, а "пробудио" се капитен Лаутаро Мартинез, који је на "Фриулију" постигао своја прва два поготка у сезони.

Тренер нероазура Симоне Инзаги сматра да екипи и даље недостаје континуитет који је имала прошле сезоне, али и да, због новог система такмичења у Лиги шампиона, није могуће правити калкулације.

Због забране италијанске полиције српски шампион неће имати подршку са трибина, али је група навијача стигла у Италију и ноћ пре дуела подржала фудбалере црвено-белих испред хотела.

Утакмица између Интера и Црвене звезде игра се од 21 час, главни судија меча је "озлоглашени" Феликс Цвајер, а дешавања са стадиона "Ђузепе Меаца" можете пратити на нашем порталу у блогу уживо.

image