Синерове "бесане ноћи" због допинг скандала: Подсећам себе да нисам урадио ништа лоше

Јаник Синер каже да није могао ноћима да спава због тужбе Светске антифопинг агенције и поновио да се налази у тешком периоду, али да покушава да концентрише на тенис

Најбољи тенисер на АТП листи већ месецима се налази у центру допинг скандала, а таман када је мислио да је све готово - Светска антидопинг агенција затражила је суспензију Италијана до две године.

Очекивано, Синер не подноси баш најбоље оно што му се дешава, па је признао да ноћима није могао да спава.

"Ово није ситуација у којој сам желео да будем, врло је деликатна и компликована. Али, увек се трудим да подсетим себе да нисам урадио ништа лоше. Имао сам бесане ноћи у протеклом периоду, а поново неће бити нимало лако",рекао је првопласирани на АТП листи после пласмана у полуфинале турнира у Пекингу.

Италијан је, подсетимо, двапут био позитиван на допинг тесту на забрањену супстанцу клостебол, али су му суспензије у оба наврата малтене моментално укинуте.

Ипак, Светска антидопинг агенција (ВАДА) одлучила је да се жали на одлуку Међународне тениске агенције за интегритет (ИТИА), која је ослободила Јаника јер је сарађивао у поступку и, према њиховом закључку, доказао да није намерно унео забрањену супстанцу у организам, нити је било немара са његове стране.

ВАДА се жалила Суду за спортску арбитражу у Лозани и тражила суспензију Синера на годину до две дана.

"Наравно да сам разочаран што сам поново у оваквој ситуацији. Трудим се да останем фокусиран на свој посао и радим све што могу да се припремим за мечеве. Али, да, ово су тешки тренуци за мене и мој тим", рекао је Синер.

Италијан ће се за финале турнира у Пекингу борити против Кинеза Јунчаокете Буа, док се у другом полуфиналу састају Карлос Алкараз и Данил Медведев.