Спорт

Забрањују Србе на стадиону, а имају везе с криминалом: Испливали детаљи пред Интер - Звезда

Фудбалски клуб Интер има индиректне везе са криминалом због противзаконитих активности навијача, рекли су тужиоци у судским документима урученим у понедељак кад је ухапшено 19 вођа навијача Интера и Милана
Забрањују Србе на стадиону, а имају везе с криминалом: Испливали детаљи пред Интер - ЗвездаGetty © Alexander Hassenstein / Staff

Како је саопштило тужилаштво, а пренела италијанска новинска агенција АНСА, Интер "тренутно, посредно има односе са организованим криминалом и злочинце на стадиону, а неспособан је да прекине такве односе", рекли су милански тужиоци Паоло Сторари и Сара Омбра.

Они су то истакли у захтеву за одређивање притвора за вође навијача који су у понедељак и ухапшен, дан уочи утакмице против Црвене звезде у Лиги шампиона.

Алесандра Долчи, шефица окружне управе за борбу против мафије објаснила је да у истражним документима постоје снимљени разговори који откривају сукобе групе навијача и тренера Интера као и личности које су одговорне за одржавање односа са навијачима. И мада се ради о супарничким навијачким гурпама, њихови интереси су били заједнички, везани за улазнице и паркинге, сувенире, сендвиче и пића продавана на стадиону.

Недостатак контроле улазница, снабдевање криминалаца картама које они препродају, континуирани улазак на стадион особа без дозволе под претњом стјуардима на улазу, јесу ситуације које постоје годинама, а којима до сада нико није стао на пут.

Интер у уторак од 21.00 дочекује Црвену звезду, а италијанска полиција забранила је навијачима клуба са стадиона "Рајко Митић" који имају српско држављанство да уђу на стадион "Сан Сиро".

image