Спорт

Спајић о недопустивим грешкама, Максимовић о испуњењу сна

Капитен Црвене звезде Урош Спајић рекао је после пораза од Интера да су грешке какве су правили црвено-бели недопустиве на елитном нивоу фудбала, док је млади АНдрија Максимовић рекао да није имао трему и да је испунио сан заигравши за клуб у Лиги шампиона
Спајић о недопустивим грешкама, Максимовић о испуњењу снаGetty © Giuseppe Bellini

Звезда је и у другом колу Лиге шампиона доживела пораз, пошто је на стадиону "Ђузепе Меаца" поражена од Интера са убедљивих 4:0.

"Жао ми је што смо изгубили овако високим резултатом који није реалан, показали смо више од тога. Пореметио нас је гол из слободног ударца у раној фази меча", рекао је капитен фудбалера Црвене звезде Урош Спајић после пораза од Интера.

Како је после утакмице рекао тренер црвено-белих Владан Милојевић, Звезда је практично сама себи дала све голове.

"Одмах смо кренули из заостатка, док су они имали талас самопоуздања. Пуштали су нас да играмо, имали смо простора, стварали шансе... Ушли смо добро и у друго полувреме, али индивидуалне грешке су нас скупо коштале. Буквално смо им поклонили сва четири гола и то је недопустиво на нивоу Лиге шампиона. Поклонили смо им голове, као и Бенфици у првој утакмици, то се не прашта", рекао је Спајић, који је и сам "кикснуо" уочи трећег поготка Интера.

Млади Андрија Максимовић каже да је испунио свој сан заигравши за Звезду у Лиги шампиона.

"Остварио ми се сан тиме што сам заиграо у Лиги шампиона за Звезду, али ми је жао што нисмо освојили бодове на тешком гостовању", рекао је Максимовић после пораза на "Меаци".

Упркос младости и великом ривалу, нови Звездин бисер каже да није имао трему.

"Хвала тренеру Милојевићу на указаном поверењу, много ми значи његова подршка, као и савети. Нисам имао трему, био сам опуштен и надам се да сам испунио све захтеве. Сигуран сам да ћемо из овога да изађемо још јачи", истакао је Максимовић.

Црвена звезда наредни меч у Лиги шампиона игра 22. октобра у гостима против Монака.

image