Спорт

Лига шампиона - "Свеци" премали залогај за Арсенал, убедљиве победе Барсе, Ситија и Дортмунда

Фудбалери Арсенала савладали су Пари Сен Жермен резултатом 2:0 у дербију другог кола Лиге шампиона, док је Борусија у Дортмунду дала чак седам голова Селтику у победи 7:1. Убедљиве тријумфе уписали су Барселона против Јанг бојса (5:0), као и Манчестер сити против Слована у Братислави (4:0)
Лига шампиона - "Свеци" премали залогај за Арсенал, убедљиве победе Барсе, Ситија и ДортмундаGetty © Stuart MacFarlane/Arsenal FC

У дербију вечери Арсенал је лакше него што се очекивало савладао Пари Сен Жермен - 2:0.

Домаћин је повео у 20. минуту, када је после центаршута Леандра Тросара одлично скочио Кај Хаверц и ударцем главом са петерца послао лопту у мрежу.

Капитен "тобџија" Букајо Сака је у 35. минуту центрирао из слободног ударца, али нико није додирнуо лопту, она је преварила голмана "светаца" и завршила у мрежи.

ПСЖ није имао ни среће у Лондону, пошто су оквир гола погађали Нуно Мендеш и Жоао Невес.
Борусија је у спектакуларном мечу дала чак седам голова Селтику, од чега два из пенала.

Емре Џан је у 7. минуту погодио са беле тачке, али је само два минута касније Даизен Маеда изједначио.

Борусија је већ до полувремена водила 5:1 - Карим Адејеми је дао хет-трик, погађао је у 11, 29. и 42. минуту, а у 40. је Серху Жираси био прецизан са пенала.

Нападач из Гвинеје је у 66. минуту дао и гол из игре, а резервиста Феликс Нмека поставио је коначан резултат у 79. минуту.

Барселона је декласирала екипу Јанг бојса, ривала Црвене звезде у последњем, осмом колу Лиге шампиона.

Каталонци су победили 5:0, а истакао се двоструки стрелац Роберт Левандовски који је погађао у 8. и 51. минуту.

Рафиња је погодио у 34, а Ињиго Мартинез у 37. минуту, да би коначан резултат поставио аутоголом Мохамед Камара у 81. минуту.

Последњих 15 минута за Барселону је играо и Френки де Јонг, који се после петомесечне паузе због повреде вратио на терен.

Бајер је у Леверкузену савладао Милан голом Виктора Бонифејса у 51. минуту.

Страхиња Павловић је био на клупи Милана, а Лука Јовић није ни пријављен за наступе у елитном такмичењу.

Манчестер сити је убедљиво славио као гост против Слована резултатом 4:0.

Илкај Гиндоган је у 8. минуту дао први гол за "грађане" од повратка у клуб, а предност је у 15. дуплирао Фил Фоден после додавања Жеремија Докуа.

Ерлинг Холанд је повећао на 3:0 у 58. минуту после асистенције Рика Луиса, да би Фоден у 74. минуту асистирао резервисти Џејмсу Мекатију за коначних 4:0.

Победника није било у дуелима између Штутгарта и прашке Спарте (1:1), као и ПСВ-а и Спортинга (1:1), док је највеће изненађење приредио француски Брест, који је у гостима савладао екипу Салцбурга 4:0.

image