Партизан не подржава Човића на челу КСС: Оваквим избором постиђен сваки човек укључен у кошарку

Председник КК Партизан Остоја Мијаиловић рекао је да црно-бели не подржавају избор Небојше Човића за председника Кошаркашког савеза Србије и да председник Савеза треба да буде угледан, поштен и способан човек

Небојша Човић је у уторак изабран за председника Кошаркашког савеза Србије већином гласова присутних кандидата, али нису сви у српској кошарци подржали избор дугогодишњег председника КК Црвена звезда.

"КК Партизан није подржао кандидатуру новоизабраног председника КСС, нити сматра да је он добар избор за српску кошарку. Без жеље да коментаришем ко је како и због чега гласао, морам да напоменем како 28 од 30 присутних делегата (или претходна подршка 30 од 33) није једногласно и да је таква дефиниција јефтин и непотребан покушај обмане", написао је на дрштвеној мрежи "Икс" председник црно-белих Остоја Мијаиловић.

У објави, коју је поделио и званични налог КК Партизан стоји и следеће:

"Сматрам да председник националног савеза треба да буде угледан, поштен и способан човек, а да је оваквим избором деградиран и постиђен сваки човек који је на било који начин укључен у нашу кошарку", завршио је Мијаиловић.

Два највећа београдска клуба већ више од једне деценије "ратују" ван терена, најчешће саопштењима, а остаје да се види како ће се развијати односи после избора Човића на место председника националног кошаркашког савеза.