Спорт

Човић: Пешић нам је потребан, желимо прво злато под именом Србија

Нови председник КСС-а Небојша Човић, изјавио је да је приоритет избор селектора сениора и сениорки, као и да је време да Србија освоји злато на великим такмичењима
Човић: Пешић нам је потребан, желимо прво злато под именом Србија© ATA Images

"Приоритет је избор селектора сениора и сениорки, али није битна само сениорска кошарка. План је представљен, направићемо измена у правилницима, стаутусима, платама. Чека нас нови олимпијски циклус, рекао је Човић.

Нови председник КСС-а је рекао да је Светислав Пешић добио позив за останак на месту селектора.

"Пешић има отворен позив за рад, нема ту ни спектакла ни спекулација. Пешић је логично решење због континитета. Играчи исто размишљају, само да видимо да ли и он тако мисли. Било би добро да настави. Постоји жеља да дођемо до прве злате медаље као Србија. Имамо четири сребра, бронзу. Европско првенство нам је интересантно, за то нам треба Пешић. Ако не остане биће да смо ми неспосбни, али ми ћемо имати с њим контакт и ако не остане", истакао је Човић на конференцији за медије.

Пешић је најавио још један потез у српској кошарци.

"Укинићемо кошаркашко државаљанство. Свако ко је држављанин Србије има права као други држављанин", нагласио је он.

"И дечаци и девојчице који имају држављанство Србије из других земаља не треба да се третирају као странци, гледаћемо све да третирамо по ФИБА правилима. Потпредседници ће држати своје секторе, држаће се пирамида, да свако држи свој ресор и одговара за све те послове. Заједно ћемо поставити добре међуљудске односе који су нам потребни. Не треба да мистификујемо неке ствари, добијаћете информације на време. И желим да будете добронамерни, нама не треба ништа злонамерно, није забрањено ниједно питање, додао је нови председник КСС.

"Што се тиче клупских интереса, то остаје међу њима. Наша база су клубови. Посетићемо регионе, које треба да искоординира потпредседник Јовичић, а онда ће бити и прва седница УО".

Човић је најавио "нулту толеранцију" на кршење регуларности.

"Биће пуно отпора, у спорт се увукла корупција. Морамо да зауставимо вређање. Вређате државу која даје паре, ми имамо једну државу", поручио је Човић.

Када је у питању избор између АБА и домаће лиге Човић је истакао да је за домаћу.

"Само да дођемо до тога где она води. Ми морамо да нађемо начин и пут како идемо у Европу. Постоје два пута, један је овај преко АБА лиге, он вас кошта милион евра, можда следеће године буде два. Нема ту посебних приступа и правила. Видећемо, драгоцено је свако мишљење", поручио је Човић.

image