Спорт

ТСЦ у Казахстану почиње наступ у Лиги конференције: Неће бити лако, Астана ретко губи код куће

Фудбалери ТСЦ-а гостују у Казахстану код екипе Астане у првом колу Лиге конференције (18.45), а тренер екипе из Бачке Тополе Јован Дамјановић рекао је да изузетно поштује противника
ТСЦ у Казахстану почиње наступ у Лиги конференције: Неће бити лако, Астана ретко губи код куће© FK TSC

Црвена звезда почела је наступ у Лиги шампиона са два пораза, а част фудбалске Србије ове јесени брани и ТСЦ, који у првом колу Лиге конференције игра против Астане.

"Добро смо се припремили, познајемо противника и имамо респект према њему и зато желимо да останемо скромни. На утакмици ћемо бити дисциплиновани, показаћемо шта радимо и какав је наш начин игре. Ми смо сада у процесу стварања вредности и стила и ово нам је добра прилика да на европској сцени покажемо какав фудбал можемо да играмо", рекао је уочи меча Јован Дамјановић, тренер екипе из Бачке Тополе.

Утакмица у Казахстану игра се од 18.45 на "Астана арени" у Алматију, а стратег ТСЦ-а каже да добро познаје првог противника у Европи.

"Има више разлога из којих познајемо екипу Астане, Чинеду, који је у одличној форми, до скоро је играо у Крагујевцу, али познајемо и друге играче, Амановића и Камару, у штабу су такође људи са Балкана и блиско нам је то што раде. Знамо да нас чека озбиљна утакмица поготову што као домаћини ретко губе, али то не мења наше циљеве и опредељења да покажемо наш фудбал и дођемо до добрих резултата", рекао је Дамјановић.

Везиста Михаило Бањац сматра да је његова екипа спремна за меч.

"Ако будемо изгледали као у последња два дуела у нашем шампионату не би требало да имамо проблема. Свесни смо квалитета Астане, али покушаћемо да их зауставимо. Ако будемо као један и ако испунимо све што смо зацртали мислим да можемо доћи до доброг резултата", рекао је Бањац.

ТСЦ ће, после дуела са Астаном, играти мечеве са пољском Легијом, швајцарским екипама Луганом и Сент Галеном, белгијским Гентом и јерменском Ноом.

image