Спорт

Партизан ломио, али није сломио Басконију - пораз на старту у Евролиги

Кошаркаши Партизана нису успели да издрже у одличном ритму из првог полувремена, пошто је Басконија у наставку успела да стигне до преокрета и тријумфа
Партизан ломио, али није сломио Басконију - пораз на старту у ЕвролигиGetty © Manu Lozano / Contributor

Кошаркаши Партизана поражени су од Басконије резултатом 88:82 у мечу првог кола Евролиге.

Тајрик Џонс био је најефикаснији у Партизану и на утакмици са 22 поена, Брендон Дејвис дао је 20, капитен Вања Маринковић 11, а Ифе Лундберг 10.

Маркос Хауард био је најефикаснији у Басконији са 17 поена, бивши играч Меге Тимоте Луваву-Кабаро убацио је 15, Тадас Седекерскис 14, Чима Монеке 13, а Трент Форест 10.

Огњен Јарамаз је играо минут за Басконију и постигао је два поена.

После прве, веома уједначене деонице, Партизан је водио 17:16. У другој четвртини Партизан је преузео контролу и отишао са плус шест (38:32) на полувреме.

Басконија се вратила у трећој деоници која је окончао са само поеном предности Партизана (60:59). Средином последње деонице Басконија је повела 75:72, а затим обе екипе два минута нису поентирале.

Два минута пре краја било је 78:74 за домаћина, који је затим преломио меч и уписао прву победу у сезони.

У наредном колу Партизан гостује Реалу у четвртак, док ће Басконија већ у среду у госте Црвеној звезди.

  • 3. окт 2024 • 22:39

    22:39

    Пораз Партизана од Басконије 88:82

    Имао је Партизан предност током већег дела меча, једном приликом су стигли и до "плус девет", али на крају је стао напад црно-белих, Басконија се распуцала у другом полувремену са чак 56 поена и тим Жељка Обрадовића није успео да одмах на старту нове сезоне Евролиге стигне до прве победе.

    За то ће морати да чекају другу прилику, јер је слаба реализација у четвртој четвртини посебно скупо коштала црно-беле. Две погођене тројке у последњем минуту, преко Маринковића и Дејвиса стигле су кад је већ било касно за све.

  • 22:27

    Басконија води 80:76

    Остало је још 1:07 на сату, нешто више од минута до краја меча. Да видимо може ли Партизан да извуче нешто у завршници.

  • 22:22

    Драматично на три минута до краја - 74:75

    Ифе Лундберг коначно прекида серију Басконије и успева да смањи заостатак на 74:75, али то је тек 14 поена Партизана у последњој деоници. Стао је напад и у последња три минута ће морати да се пробуди.

  • 22:10

    Басконија преокренула

    Још нешто мало ивше од пет минута до краја меча, а Басконија први пут у другом полувремену стиже до предности и води 73:72 после тројке Фореста. Карлик Џоунс после тога не користи напад Партизана...

  • 22:04

    32' - Партизан на "плус пет"

    Партизан у серији у прва два минута последње деонице, Тајрик Џоунс одводи Београђане на 69:64 сјајним закуцавањем у контри, и то након претходно убачене тројке Маринковића.

  • 21:57

    Крај треће четвртине - 60:59 за Партизан

    Чини се да ће овај меч ићи у драматичну завршницу. Имао је Партизан "плус девет" на самом почетку треће четвртине, али је Басконија доста брзо и лако стигла до изједначења.

    Морали су црно-бели чвршће у одбрани у овој деоници, само један тимски фаул су направили, а нису искористили ни два последња напада, па су Баскијци далеко задовољнији пред последњих 10 минута.

  • 21:50

    27' - Басконија стиже до 54:54

    На три минута до краја друге четвртине, Басконија серијом поена у транзицији успева да изједначи на 54:54, преко Болдвина и Лувавуа.

  • 21:40

    Серија Басконије 7:0

    Партизан је отворио четвртину добро и стигао до 41:32, али се Басконија серијом 7:0 за мање од минута вратила на два поена заостатка. Тројка Монекеа, па онда и поени Седекерскиса су довели до тајм-аута Обрадовића.

  • 21:19

    Полувреме - Партизан води 38:32!

    Одличних 20 минута Партизана у Шпанији. Екипа Жељко Обрадовића игра чврсто, али су одлични и у нападу. Није то лако на паркету у Баскији.

    Тајрик Џоунс и Брендон Дејвис су већ двоцифрени, а одличне роле имали су и Ајзак Бонга и Вања Маринковић.

  • 21:07

    15' - Партизан и даље води

    Црно-бели воде 30:27 и то захваљујући тројци Дејвиса. И Карлик и Тајрик Џоунс су погађали у овој деоници, 4/9 шутирају играчи Партизана за три поена.

image