Спорт

Маринковић разочаран поразом: Уместо да играмо паметније, ми смо дивљали

Капитен Партизана Вања Маринковић истакао је након пораза од Басконије, да су црно-бели поприлично лоше одиграли завршницу меча и да је српски тим морао да буде паметнији
Маринковић разочаран поразом: Уместо да играмо паметније, ми смо дивљали© KK Partizan

Нова сезона, али исти проблеми за КК Партизан у Евролиги.

Црно-бели су одиграли више него солидан меч у Виторији, али је поново Басконија успела да слави након неизвесне завршнице.

Партизан је имао предност у последњој четвртини, али је домаћин успео да направи преокрет и упише победу.

Незадовољан након меча био је капитен Вања Маринковић.

"Јефтине грешке смо правили на шест разлике, ја први. Брзи шутеви… Уместо да играмо са стрпљењем, да играмо паметније и да тих шест-осам разлике имамо у својим рукама, ми смо 'издивљали', почевши од мене", изјавио је Маринковић.

"Јефтин пораз, јефтине грешке. Срећа па је прво коло, па можемо да учимо из тога. Ништа… Мислим да смо се борили сви. До последњег шута, јурили смо да буде што мања разлика и то је то", рекао је Маринковић.

Српски кошаркаш истакао је да црно-бели морају имати мање "празних ходова".

"Екипа се бори, добро игра одбрано. Када сведеш било кога на 32 поена на полувремену, нарочито екипу која има индивидуалце попут Хауарда, Монекеа, Лувавуа… То је велика ствар. Морамо да наставимо у том ритму, а не да нам се дешавају празни ходови, као против Спартака у другом полувремену. То су све јефтине грешке. Ако хоћемо нешто – а хоћемо – онда не смемо да имамо такве грешке", додао је 27-годишњи капитен Партизана.

Пред почетак меча са Басконијом, тим из Виторије је приредио дочек и поклон за Маринковића, који је напустио шпански тим на крају прошле сезоне.

Партизан у недељу у "Београдској арени" игра јадрански дерби са Цибоном (18.30) у трећем колу АБА лиге, а потом следећег четвртка опет гостује у Шпанији у Еволиги, код Реал Мадрида.

image