Саво зна рецепт за Партизан: Из кризе се не излази квалитетом, већ карактером

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је данас, уочи новог дебија на клупи клуба да се из кризе не излази квалитетом, већ карактером и најавио да ће "средити екипу у психолошком смислу"

Партизан у суботу од 18.30 на стадиону у Хумској дочекује Текстилац у мечу 11. кола Суперлиге Србије, а клуб је последњу победу на свом стадиону остварио 4. августа против Железничара.

"Екипа је под огромним психолошким притиском. Није то ништа ново, није ни први пут, широм Европе и света тимови долазе у ове ситуације. То је камен спотицања, рефлектује се на терен, али се само на један начин излази из кризе: на основу спремности играча да се жртвују један на другог и на карактер пробају да прже више. Повољни резултати су најбољи лек за оваква стања. Отуд је потребна посебна жртва, свих нас, у екипи и око ње. Не излази се из кризе квалитетом, него карактером", рекао је Милошевић на конференцији за медије.

Он је нагласио да екипа мора да се подигне на психолошком плану.

"Верујем да ћу брзо средити екипу у психолошком смислу. Пробали смо да момке растеретимо психолошки, делом смо успели. Има и добрих ствари, физички делујемо добро, трчање и интензитет су у Лучанима били на озбиљном нивоу, што показује да постоји вољни моменат и да је момцима стало, односно да им није свеједно због тога где су", додао је Милошевић.

Партизан је тренутно на шестом месту на табели Суперлиге са 14 бодова из осам мечева, док је Текстилац на 12. месту са 13 бодова из 10 утакмица.