Спорт

Владимир Ивић близу новог ангажмана - тражи га великан из Белгије

Српски стратег Владимир Ивић ускоро би могао да преузме вођење Андерлехта, према писању белгијских медија
Владимир Ивић близу новог ангажмана - тражи га великан из Белгије© RIA Novosti / Vitaly Timkiv

Ивић је један од озбиљних кандидата за позицију главног тренера тима из Брисела, који се суочава с лошим резултатима на почетку сезоне. После девет одиграних кола, Андерлехт је остварио свега три победе, док је пет пута ремизирао и претрпео један пораз.

Након што је изгубљено стрпљење управе клуба према Брајану Римеру, одлучили су да га разреше дужности 19. септембра, непосредно после пораза од Генка. До избора новог тренера, тим предводи Давид Убер.

Овај 36-годишњи стручњак се за сада добро носи с привременим задатком, јер је екипа забележила два ремија у домаћем првенству и две победе у Лиги Европе против Ференцвароша и Реал Сосиједада.

Ипак, Убер ће ускоро морати да препусти клупу искуснијем колеги, пошто се очекује да ће управа клуба донети коначну одлуку о новом тренеру у наредним данима. Поред Ивића, као кандидати за упражњено место тренера спомињу се и Холанђанин Марк Ван Бомел, као и Норвежанин Кјетил Кнутсен.

Ивићев последњи ангажман био је у руском Краснодару, где је добио отказ у марту ове године, иако је у тренутку прекида сарадње његов тим био други на табели. Пре тога, тренирао је ПАОК, израелски Макаби Тел-Авив у два наврата, као и енглески Вотфорд. Са Макабијем је освојио две титуле шампиона Израела.

image