Ас Реала у чуду због Барсиног Јамала: Страшно је то што ради, чак и помало смешно!

Ламин Јамал, 17-годишње десно крило Барселоне, већ је одушевио љубитеље фудбала, као и противнике, својом зрелошћу и квалитетом игре

Овај тинејџер из Барселоне летос је постао европски шампион са репрезентацијом Шпаније, a његов допринос био је значајан.

На Европском првенству, које је почео са 16 година, а напунио 17 пред само финале, постигао је гол у полуфиналу против Француске и уписао четири асистенције. Био је асистент за голове у групној фази против Хрватске, у осмини финала против Грузије, затим против Немачке у четвртфиналу, и на крају у финалу против Енглеске.

Током клупске сезоне Барселоне, Јамал је дао допринос с пет голова и седам асистенција, док је у актуелној сезони, после осам одиграних утакмица у Ла Лиги, већ на учинку од четири гола и пет асистенција.

Његова импресивна форма задивила је и дефанзивца Реал Мадрида, Антонија Ридигера.

"Застрашујуће је то што ради, чак и помало смешно. Мора му се одати признање. Игра за Барселону са само 17 година, а оно што је постигао на Европском првенству је невероватно. Надам се да ће остати здрав, пред њим је бриљантна будућност", изјавио је искусни штопер.