Нова фрка у ПСЖ-у: Рус од 20 милиона стаје међу стативе, Луис Енрике склања Донаруму

Тренер Пари Сен Жермена Луис Енрике озбиљно разматра радикалну промену у саставу тима, која би могла значити да Ђанлуиђи Донарума заврши на клупи

Према информацијама које преноси француски лист "Екип", Енрике је био веома незадовољан учинком италијанског голмана након пораза од Арсенала, те сада озбиљно размишља о промени на позицији чувара мреже.

Шпански тренер је још током летњег прелазног рока инсистирао на доласку новог голмана, што је резултирало ангажовањем талентованог руског голмана Матвеја Сафонова из Краснодара за суму од 20.000.000 евра.

Сафонов је већ добио прилику да брани на три утакмице у овој сезони, што додатно сугерише да Луис Енрике намерава да му укаже поверење и можда Донаруму пошаље на клупу.

Поред Сафонова, конкуренцију за место првог голмана представља и млади Арнау Тенас, који је овог лета стигао из Барселоне као слободан играч. Тенас се прославио предводећи олимпијски тим Шпаније до освајања златне медаље на Олимпијским играма у Паризу.

Ова могућа промена на голу само је један од примера како Енрике демонстрира свој ауторитет. Недавно је, због недисциплине, изоставио Османа Дембелеа из тима, јасно стављајући до знања да неће трпети непоштовање правила и тимске дисциплине.