Спорт

Сферопулос: Показали смо карактер, нисмо паничили

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је да је његова екипа показала карактер и да се није успаничила у тренуцима кад је губила
Сферопулос: Показали смо карактер, нисмо паничили© ABA liga

Кошаркаши Црвене звезде победили су Париз резултатом 80:77, у мечу првог кола Евролиге.

Српски клуб је средином треће четвртине губио са 13 поена, али је успео да направи велики преокрет и победом започне нову сезону Евролиге.

"Мислим да смо показали карактер и играли на прави начин. Нисмо се успаничили када су стекли ту предност. Са сјајним одлукама у нападу и одбрани смо смањили заостатак и повели, а онда смо знали шта да радимо како бисмо контролисали меч и победили", рекао је Сферопулос после утакмице.

Тренер Црвене звезде је оценио да су играчи доносили добре одлуке у битним тренуцима.

"Наравно, јер имамо те искусне играче са много година у Евролиги. Они су играли много оваквих утакмица", изјавио је Сферопулос.

Грк је поручио да је добро што је екипа победом започела сезону, али да има још много да се игра.

"Јесте битно, али ово је дуга сезона. Ово је маратон, тако да морамо да останемо фокусирани, останемо скромни, наставимо да радимо напорно и да се боримо утакмицу по утакмицу. Као што смо и почели, тако и да наставимо", рекао је тренер Црвене звезде.

Тим са Малог Калемегдана ће 9. октобра у другом колу Евролиге дочекати Басконију, а пре тога ће у недељу гостовати у Сплиту у трећем колу АБА лиге.

image