Спорт

Пешић o клупи Србије: Имам друге планове у животу

Упркос другачијим недавним наводима, искусни стручњак није променио мишљење о повратку на место селектора Србије
Пешић o клупи Србије: Имам друге планове у животу© ATA Images

Иако је већ био виђен да остане на клупи кошаркашке репрезентације Србије, Светислав Пешић остаје при свом првобитном ставу.

"Имам неке друге планове у животу, желим нешто друго да радим. Немам 57 него 75 година. Не осећам апсолутно никакву обавезу ни према коме", изјавио је данас Светислав Пешић о могућности да у будућности настави да буде селектор кошаркашке репрезентације Србије.

Пешић је пре 25 дана саопштио да више неће бити селектор Србије. Он је истакао да је своју одлуку донео још пре одласка на Олимпијске игре.

"Оно што осећам је само одговорност према играчима са којима сам радио у претходне три године и то је оно што мени 'смета" у мојој дефинитивној одлуци", рекао је Пешић за "Спортклуб".

Пешић је селекцију Србије преузео 2021. године. Он је са "орловима" освојио сребрну медаљу на Светском првенству 2023. у Манили, као и бронзу на овогодишњим Олимпијским играма у Паризу.

Пешић је потврдио да је разговарао са новим председником КСС Небојшом Човићем.

"Човићу сам већ рекао, нови председник, нови тим, нови потпредседници, све ново, почетак новог новог олимпијског циклуса, нови тренер, ново све. Не бежим од тога да помогнем Човићу и новом тренеру колико им помоћ од мене треба. Ништа ново немам да саопштим", закључио је Пешић.

image