Спорт

Ђоковић са кинеским фановима прославио победу: Неизвестан меч, свака част Микелсену на борби

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да је одиграо неизвестан меч против Американца Алекса Микелсена у другом колу Мастерса у Шангају
Ђоковић са кинеским фановима прославио победу: Неизвестан меч, свака част Микелсену на борбиGetty © Zhe Ji

Ђоковић се пласирао у треће коло Мастерса у Шангају пошто је победио Микелсена 7:6 (7:3), 7:6 (11:9).

"Био је веома тесан и неизвестан меч. Он је играо на високом нивоу, од 4:1 за њега у првом сету, почео сам да осећам лопту боље на рекету и боље сам сервирао када је требало. Играо сам одлично тај-брејк, па сам потом имао 15:40, његов бекхенд удара нец и мало је било среће па сам изгубио брејк свог сервиса и то је компликовало цео меч. Он је добио крила после тога након што је почео да се предаје", рекао је Ђоковић после меча.

Ђоковић ће у трећем колу Мастерса у Шангају играти против бољег из дуела између Швајцарца Стена Вавринке и Италијана Флавија Коболија.

"Свака част Микелсену на борби. Први пут сам играо против њега, па иако сам знао шта да очекујем после анализе и гледања на Туру, требало ми је мало времена да ухватим ритам. За нас тенисере је то прилично времена. Радујем се следећем мечу", додао је српски тенисер.

Познато је да Новак има велики број навијача у Кини, а најбољи тенисер у историји управо је са њима прославио тријумф против Микелсена и пласман у треће коло.

Мастерс у Шангају се игра за наградни фонд од 8.995.555 долара.

image