Ђоковић разбио Италијана који га обожава - за 62 минута до дуела с Русом у осмини финала

Најбољи тенисер свих времена је лако изашао на крај са 22-годишњим ривалом у њиховом првом међусобном мечу

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала мастерса у Шангају, пошто је у трећем колу победио Италијана Флавија Коболија 6:1, 6:2.

Меч је трајао 62 минута. Ђоковић је први сет против 30. играча на АТП листи добио са два брејка, а свом ривалу је препустио само један гем. Први сет је трајао само 28 минута.

Српски тенисер је и у другом сету направио два брејка, а Коболију је у овом делу меча препустио два гема и тако рутински стигао до пласмана у наредну рунду.

Ђоковић ће у осмини финала мастерса у Шангају играти против Руса Романа Сафијулина, који је у трећем колу победио Американца Френсиса Тијафоа 5:7, 7:5, 7:6 (7:6). Меч је трајао три сата и шест минута.

8. окт 2024 • 13:42

Новак Ђоковић је у осмини финала - 6:1, 6:2!

Рутинска победа Новака Ђоковића у трећем колу мастерса у Шангају против Флавија Коболија, младог Италијана који је био превише импресиониран дуелом против свог идола.

Србин је био јако квалитетан и славио је после само 62 минута у свом најбољем мечу још од Олимпијских игара.

И нови брејк - 6:1, 5:2

И опет има два брејка предности. Најбољи тенисер свих времена доминира од првог поена, ово је дуел "мачке и миша", па ће Новак сада сервирати за победу.

Ево га брејк - 6:1, 3:2

Кратке лопте шаље Коболи у дужим разменама, а Новак то својим разорним ударцима лако кажњава. Ђоковић све време "чита" сваки покушај ривала и тако без превише проблема успева да направи брејк и у другом сету.

Мирнији Коболи - 6:1, 1:2

На почетку другог сета, Италијан игра нешто мирније и успева да два пута у низу сачува свој сервис гем и тако их већ сад освоји двоструко више него у првом.

Први сет - Ђоковић 6:1!

Савршен први сет Новака Ђоковића, за само 29 минута игре стиже до предности. Демонстрирао је надмоћ, ређао винере и све је функционисало баш како треба. Коболи није показао много против свог идола.

Нови брејк - 5:1

Коболи нема решења. Имао је гем лопту на свој сервис, али је онда Новак убрзао ритам који Италијан једноставно није могао да испрати. То је нови брејк и Ђоковић ће сада сервирати за први сет.

Новак одржава предност - 4:1

Уписао се Коболи коначно на семафор и то уз важне прве сервисе, али у наредном гему је Ђоковић наставио у свом ритму да одржава предност брејка.

Рутинских 3:0

Само 10 минута игре и већ је 3:0 за Србина. Док смо се окренули, он је већ успео да сигурним сервис гемом потврди малопређашњи брејк.

Одмах брејк - 2:0 Ђоковић

Сјајан гем Новака на сервис Коболија. Експресно је стигао до 0:40, уследила је једна грешка из бекхенда, али другу прилику користи. Италијан не успева да држи ритам у дужим разменама.

1:0 Ђоковић

Први гем без много ритма. Пар грешака Новака, од тога једна је била и дупла сервис грешка, али је урадио довољно у оним преосталим поенима да стигне до стартне предности.

Почиње меч

Новак Ђоковић је први на сервису.

Играчи су на терену

Стигао је ред на Новака и Италијана, њих двојица су управо изашли на терен и ускоро ће почети њихов дуел, по завршетку загревања.

Како је судија помогао Коболију до победе

У понедељак је одигран меч у ком је Коболи обезбедио дуел против Новака Ђоковића, а до њега је стигао и уз помоћ грешке судије у столици коју нико није приметио.