Сферопулос после победе над Басконијом: Овако желим да играмо, да уз навијаче направимо "тврђаву"

Тренер Црвене звезде Јанис Сферопулос био је презадовољан тријумфом над Басконијом у другом колу Евролиге

Звезда је уписала и други тријумфу елитном такмичењу, пошто је у гротлу Арене савладала Басконију 78:71.

"Честитам играчима, ово је тимска победа. Мислим да су сви који су играли дали максимум, ово је начин на који хоћу да играмо", рекао је тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос после тријумфа против Басконије.

Црвено-бели су имали предност током свих 40 минута и на крају стигли до заслуженог тријумфа.

"Контролисали смо утакмицу свих 40 минута, стартовали смо одлично, Басконија је добар тим, који се бори. Покушавали су да се врате, али константно смо контролисали игру. Играли смо одличну одбрану, дозволили смо им 71 поен. Мислим да је одбрана одрадила одличан посао, поготово на Хауарду, мислим да смо га избацили", истакао је Сферопулос на конференцији за медије.

Играли смо као тим, желим да наставимо тако. Желим да се захвалим навијачима на одличној атмосфери, помогли су нам, ово је прва утакмица код куће, осетили смо енергију, додао је грчки стручњак.

"Заједно са њима желим да изградимо тврђаву, где нико неће моћи да победи. Борићемо се за сваку победу код куће".

Ово нам је најбоља утакмица досад, али има још много ствари које треба да унапредимо, нагласио је Звездин тренер.

"Мислим да је било много боља утакмица од оне у Паризу. Играли смо како смо хтели, генерално имали смо 2-3 минута када нисмо постигли поене, али смо добро одиграли у одбрани. Ово је начин на који хоћу да играмо", поручио је Сферопулос уз објашњење да Немању Недовића није "заборавио" у финишу, него је српски кошаркаш имао мању повреду.