Готово је - Рафаел Надал потврдио: Одлазим у пензију на крају сезоне

Шпански тенисер Рафаел Надал објавио је да је одлучио да на крају сезоне заврши играчку каријеру

Легендарни Шпанац се огласио видео поруком на друштвеним мрежама и објавио да ће играчку каријеру завршити на Финалном турниру Дејвис купа.

"Овде сам како бих вас обавестио да завршавам професионалну каријеру. Реалност је да су иза мене неке тешке године, посебно последње две. Ово је наравно тешка одлука, за коју ми је било потребно одређено време да је донесем. Али, у животу све има почетак и крај и мислим да је ово право време да завршим каријеру која је била дугачка и много успешнија него што сам икада могао да замислим", написао је Надал.

Финални турнир Дејвис купа биће одигран од 19. до 24. новембра у Малаги, а Шпанија се тамо пласирала међу осам најбољих селекција света.

Светски медији подсећају да је једино Новак Ђоковић од "велике тројке" наставио са активним играњем тениса. Швајцарац Роџер Федерер се повукао пре две године из тениса, а сада ће му се у томе ускоро придружити и освајач 22 гренд слем трофеја, 36 мастерс титула, као и власник олимпијског злата у синглу 2008. и дублу 2016. године.

У каријери која је отпочела још 2001. године, Надал је освојио укупно 92 трофеја, а највише ће се памтити његових 14 титула на Ролан Гаросу. Уз то, освојио је и четири Ју-Ес опена, два Аустралијан опена и два Вимблдона.

Уз то је био освајач Дејвис купа са селекцијом Шпаније чак четири пута. На првом месту АТП листе провео је 209 недеља.