Спорт

Удружење бивших играча Партизана: Клубу потребна реанимација, захтевамо јавност у раду Скупштине

Удружење бивших играча, тренера и истакнутих спортских радника ФК Партизан саопштило је да захтева да се њиховој делегацији омогући присуство Скупштини клуба у својству посматрача, као и да се обезбеди јавност у раду
Удружење бивших играча Партизана: Клубу потребна реанимација, захтевамо јавност у раду СкупштинеGetty © VI-Images / Contributor

Скупштина Партизана требало би да буде одржана у петак од 15.00 часова у просторијама СЦ Телеоптик.

У саопштењу Удружења бивших играча, тренера и истакнутих спортских радника ФК Партизан се наводи да се проблем у клубу из Хумске "мора ургентно и одлучно решити".

"У том решењу нема места онима који су активно или пасивно саучествовали у овом суноврату. Неприхватљиво је да исти појединци, који су клуб довели на руб пропасти, и даље манипулишу његовим структурама зарад личних интереса и очувања својих позиција", истиче се у саопштењу.

"Томе у прилог сведочи и бизарни дневни ред такозване редовне Скупштине клуба, на којем нема тачке са извештајем генералног директора и председника у оставци!? Како је могуће да исти они који су у јануару 2022. сами себи изгласали нови мандат до 2027. године, сада предлажу разрешење председника и генералног директора клуба и избор новог руководства? Одакле вам право да одлучујете више о било чему!? Ако сте већ у првој половини овог новог мандата постали свесни своје неспособности да водите Партизан, и то очигледно након што вас је неко на то 'присилио', одакле вам морално право да предлажете било какве промене, па чак и своје разрешење, уместо да поднесете неопозиву оставку и коначно преузмете одговорност за пропадање клуба?", додаје се у саопштењу.

Из Удружења подсећају да Партизан већ годинама није освојио ниједан трофеј и да се дуг клуба мери десетинама милиона евра.

"Честитајте себи и на срамно лошем положају у домаћем фудбалу, у Фудбалском савезу и Заједници Суперлиге, где се Партизан пита мање него икада пре. Можете се 'дичити' и неефикасном и преобимном администрацијом која је очигледан пример најнегативније могуће селекције, којом сте ви све време руководили", наводи се у саопштењу.

Удружење бивших играча, тренера и истакнутих спортских радника Партизана је на крају упутило апел свим навијачима и симпатизерима клуба да се у петак окупе на СЦ Телеоптик.

"Нећемо одустати док Скупштина не уважи захтеве, који су усаглашени са навијачима и прокламовани су у 'Апелу за спас Партизана'. Хитне смене на свим нивоима, ревизија Статута клуба и транспарентна организација потпуно нове изборне Скупштине, која ће ставити искључиво интересе ФК Партизан у први план. Партизану није потребно вештачко дисање, већ реанимација. Будућност овог славног клуба зависи од наших заједничких напора да се изборимо за слободан Партизан", закључује се Удружење бивших играча, тренера и истакнутих спортских радника ФК Партизан.

image