Спорт

Скупштина ФК Партизан одложена за 21. октобар - Расим Љајић долази на чело клуба

Фудбалски клуб Партизан саопштио је данас је седница Скупштине клуба, која је требало да буде одржана сутра, одложена за 21. октобар
Скупштина ФК Партизан одложена за 21. октобар - Расим Љајић долази на чело клуба© Milos Tesic/ATAImages

У саопштењу се наводи да је у четвртак у просторијама клуба одржан састанак између председника Партизана Милорада Вучелића и Расима Љајића, који је кандидат за новог председника клуба.

"Том приликом договорено је да се седница Скупштине клуба одложи за 21. октобар. Искључиви разлог за одлагање седнице Скупштине јесте захтев Расима Љајића за додатним временом у коме би се обавиле консултације са потенцијалним кандидатима за будуће чланове Привременог органа, који ће у наредном периоду руководити клубом", истиче се у саопштењу.

"На седници Скупштине 21. октобра биће донета одлука о разрешењу председника клуба и Управног одбора, разрешењу генералног директора, те избору Привременог органа који ће управљати клубом након седнице Скупштине. Љајић ће бити кандидат за председника Привременог органа Партизана. На истој седници Скупштине биће разрешени и сви делегати Скупштине, (Скупштина ће бити распуштена), а Привремени орган који ће потом водити клуб, организоваће изборе за нове чланове Скупштине клуба који ће у будућности изабрати председника и остале органе клуба", додаје се у саопштењу Партизана.

Фудбалери Партизана се тренутно налазе на петом месту на табели Суперлиге Србије са 17 бодова из девет утакмица, док су у УЕФА такмичењима доживели неуспехе у квалификацијама за Лигу шампиона, Лигу Европе и Лигу конференције.

image