Саутгејту ни Јунајтед није занимљив: Не враћам се тренерском послу бар годину дана

Некадашњи селектор фудбалске репрезентације Енглеске Гарет Саутгејт изјавио је да се још најмање годину дана неће вратити тренерском послу, упркос повременим медијским писањима да би могао да буде један од кандидата за клупу Манчестер јунајтеда

Саутгејт је поднео оставку на место селектора Енглеске после пораза од Шпаније (1:2) у финалу Европског првенства у Немачкој.

"Нећу радити наредних годину дана, то је сигурно. Морам да пружим себи довољно времена за добре одлуке. Када напустите заиста важан посао морате свом телу и свом уму да дате време. Уживам у животу, не журим", рекао је Саутгејт на састанку Асоцијације европских клубова (ЕЦА) у Атини.

Британски медији подсећају да је немачки тренер Јирген Клоп у среду именован за директора глобалног фудбала у компанији "Ред Бул".

"Срећан сам што постоји много различитих прилика, а да је пословна страна фудбала занимљива. Позван сам да одржим говор на Харварду и има много узбудљивих животних искустава. Имам 54 године и желим да уживам и да будем врло мотивисан за наредних 10 до 15 година. Најважније је да имам довољно времена да донесем добре одлуке", истакао је Саутгејт, који је додао да неће бити селектор неке друге репрезентације, као и да ће бити опрезан пре него што се врати послу у клубу.