Спорт

"Орлови" у Нишу, Србија спремна за Швајцарце

Фудбалска репрезентација Србије отпутовала је из Старе Пазове у Ниш, где ће тренирати и боравити до утакмице са Швајцарском у Лесковцу
"Орлови" у Нишу, Србија спремна за Швајцарце© FSS

"Орлови" ће на стадиону "Дубочица" у Лесковцу дочекати екипу Швајцарске.

Репрезентација Србије ће у суботу од 20 и 45 играти меч трећег кола групе А4 Лиге нација.

Селектор Драган Стојковић похвално је причао о противнику.

"Имамо две тешке и важне утакмице - Швајцарска и Шпанија. У А дивизији нема лаких утакмица, Швајцарска је солидна екипа, када то кажем, мислим да имају континуитет и да су компактни, имају квалитете који су потребни - техника, брзина, схватање модерног фудбала. Има квалитетних играча, Џака је велики играч, од кога зависи ритам игре швајцарске екипе, потом Фројлер у средини терена, имамо Ембола, Ридера, Варгаса нема због повреде. Верујем да ће Ендој доћи на ту позицију, од Абишера, Аканђија... Нема Зомера, али ту је Кобел који брани за Дортмунд."

"Имају три-четири промене, неки су се опростили, као Зомер или Шер, али је то квалитетна екипа, додатно смо са стручним штабом гледали тај њихов меч са Данском. Не говорим то случајно, то је компактна екипа која сваком може да направи проблем", рекао је Стојковић.

Србија у меч улази са бодом из прва два кола, Швајцарска је поражена у оба меча.

Две првопласиране селекције из групе ће у четвртфинале Лиге нација А, трећепласирана ће у бараж за опстанак, док ће последњепласирана директно у Лигу нација Б.

image