Новак: Подигао сам ниво игре, део мене ће са Надалом отићи у пензију

Ђоковић је након победе над Меншиком говорио похвално о чешком тенисеру, као и о њиховом мечу у Шангају

Ђоковић је након преокрета успео да савлада 19-годишњака са 2-1 у сетовима.

Српски тенисер је истакао да је до тријумфа дошао захваљујући томе што је подигао ниво игре.

"Одлична борба, прса у прса до последњег гема и момента. Имао сам срећу да пронађем добре сервисе у финишу. Нисам толико добро сервирао у првом сету, али сам то поправио у наставку. Одиграо сам пре тога један од лошијих тај-брејкова, али сам остао прибран и подигао ниво игре. Имали смо обојица физичке кризе, али смо пружали одличну борбу и добар тренис", први су утисци Ђоковића након меча.

Похвално је причао Новак о противнику у четвртфиналу.

"Тренирали смо у Београду, у Црној Гори, нисмо додуше пар година, али сам могао да видим зашто је један од најбољих сервера и тенисера који су ту на туру. Има само 19 година, будућност је пред њим, мислим да би морали да тренирамо више заједно. Волимо да играмо један против другог, желим му све најбоље", додао је Србин.

Ђоковић се дотакао чињенице да је једини преостали активни тенисер из "велике тројке".

"Огласио сам се на друштвеним мрежама и мислим сваку реч коју сам написао. Ривалство које сам имао са Надалом је највише утицало на мене и моју каријеру. Знали смо да тај тренутак долази, али смо сви били у шоку. Прво су се повукли Роџер и Енди, а онда сада и Рафа, не знам шта да мислим и како да се осећам. Део мене је отишао са њим у пензију, он мора да буде поносан на своју каријеру", закључио је Ђоковић.