Митровић објаснио: Нико не бојкотује Србију, видите колико сам дао за репрезентацију

Капитен фудбалске репрезентације Србије Александар Митровић демантовао је приче о томе да је у септембарском окупљању "орлова" било бојкота селектора Драгана Стојковића

Најбољи стрелац у историји националног тима је истакао да не жели ником да се правда, јер сви могу да виде колико је окупљања пропустио откад је члан државног тима и колико је дао репрезентацији.

"Ја разумем да новине и телевизија свашта причају, свашта се данас продаје због кликова. Не желим никоме да се правдам, знам ко сам, шта сам, колико сам дао себе репрезентацији, мени је битно да селектор и навијачи то знају. Ту сам и хоћу да помогнем екипи и сви желимо да победимо", рекао је Митровић на конференцији за медије у Лесковцу пред суботњи меч против Швајцарске.

Митровић је у 94 меча за "орлове" постигао 58 голова, а он истиче да је свестан квалитета ривала.

"Имамо искуства са Швајцарцима, и њима су се опростили неки играчи. Утакмица као и свака друга, јако тешка, имају добре појединце и тренера, што су и показали и на Европском првенству. Било би добро да добијемо утакмицу, а ако дође и гол било би перфектно. Најбитније је да играмо добро, ако играмо тако, мислим да ће голови доћи", истакао је Митровић.

Капитен "орлова" није играо против Шпаније у септембру, али је рекао да је тај меч пример заједништва екипе.

"Била је то тактички феноменална утакмица, можда је фалило мало среће па да победимо. Имали смо компактну одбрану, а из сваке контре смо били опасни, висио је гол у ваздуху. Такав меч нам даје подстрек за будућност, сви су очекивали да примимо три или 4 гола, али смо показали једну слику како желимо да изгледамо у будућности. Та утакмица је подстрек и слика како би требало да играмо у наредном периоду", закључио је Митровић.