Спорт

Ђоковић остао без 100. титуле - нестварни Синер је његова ноћна мора

Новак Ђоковић није успео да оствари велики јубилеј у својој пребогатој каријери, пошто је изванредни Јаник Синер успео да и трећи пут заредом, а четврти у последњих пет међусобних дуела, савлада српског тенисера
Ђоковић остао без 100. титуле - нестварни Синер је његова ноћна мораGetty © Lintao Zhang / Staff

Српски тенисер Новак Ђоковић изгубио је финале мастерса у Шангају, Јаник Синер је савладао Србина резултатом 2:0 (7:6(7:4), 6:3) за сат и 39 минута.

Ниједан тенисер није имао ниједну брејк прилику у првом сету, па се играо тај-брејк. У њему је Синер био много бољи, повео је 4:0, па 6:3, није искористио прву, али јесте другу сет лопту и резултатом 7:4 освојио први сет.

У другом сету Синер код вођства 2:1 прави брејк и то му је било довољно да меч приведе крају пошто Ђоковић није стигао до ниједне брејк лопте у целом мечу.

Ђоковић у Шангају није успео да освоји јубиларну 100. титулу у каријери, а нову прилику за то имаће на мастерсу у Паризу који почиње 26. октобра.

Ипак, још увек није познато хоће ли Новак наступити у престоници Француске, тамо где је пре пар месеци постао олимпијски шампион.

  • 13. окт 2024 • 12:18

    12:18

    Јаник Синер је шампион Шангаја - 7:6, 6:3!

    Први тенисер света савладао је Новака Ђоковића и потврдио да је без сумње најбољи играч планете у овом тренутку.

    Са друге стране, Србин није успео да парира феноменалном Италијану, који је сервирао као у трансу. Једноставно је Синер био на превисоком нивоу од првог до последњег поена и то Новак није могао да испрати.

  • 12:15

    Ђоковић смањује на 3:5

    Лаки гемови на обе стране, Новак успева да освоји свој сервис гем, али у наредном мора да направи брејк. У супротном, меч ће бити готов.

    Синер сервира за победу.

  • 12:09

    Новак смањује на 2:4

    Успева сада Новак да освоји свој сервис гем, али ће у наредном морати да покуша да некако стигне макар за почетак до брејк лопте, јер и даље није имао ниједну на сервис сјајног Италијана.

  • 12:00

    Ево првог брејка - Синер иде ка победу

    Синер је добио први сет, а сада и у другом води 3:1, пошто је успео да направи први брејк на мечу. Јесте Ђоковић ас ударцем спасио прву од две брејк лопте, али је у другој Италијан погодио феноменалан винер из трка.

    То значи да је сада први тенисер света још ближи тријумфу и освајању нове велике титуле ове сезоне.

  • 11:54

    Опао је ритам - 6:7, 1:2

    Синер одржава предност на старту другог сета. И даље нисмо видели ниједан брејк, ниједну брејк лопту, али јесте приметан пад темпа на почетку другог сета.

    Ако сервиси не реше ствар, онда углавном следи нека од неизнуђених грешака, далеко чешће него у првом сету.

  • 11:38

    Први сет - Јаник Синер 7:6!

    Новак је попустио у тај-брејку, нарочито на сервис. Изгубио је прва два поена на свој сервис, па је Синер лако стигао до 4:0.

    Ништа није функционисало баш као што је било потребно, па је Италијан тај који је сада на сет од освајања титуле у Шангају - 7:4 у тај-брејку за Синера!

  • 11:28

    Идемо у тај-брејк - 6:6!

    Резултат је 6:6, Синер је одлично одсервирао претходни гем.

  • 11:23

    Ђоковић савршено сервира - 6:5

    Штета што Новак није успео више од 0:30 на резултату 4:5 и сервису Синера. Италијан је потом одсервирао савршено и успео да се извуче из незгодне ситуације.

    Ипак, сада ће поново морати да сервира за останак у првом сету, јер је Новак и трећи пут заредом одсервирао гем без изгубљеног поена. Синер је освојио тек један поен на Србинов сервис у последња четири гема.

  • 11:15

    Све по старом - 5:4

    Опет сервери доминирају, а још једном Новак у свом сервис гему не губи ниједан поен. Изузетан ниво сервиса одржава, и сада ће Синер морати да сервира за останак у првом сету.

  • 11:08

    4:3 Ђоковић

    Синер је изједначио сигурним сервис гемом на 3:3, али је Новак потом освојио готово савршен - само је пет удараца забележио у четири поена, пошто је чак три освојио перфектним сервисима.

    За сада на преко 80% убаченог првог сервиса, што Италијану далеко отежава посао на ритерну.

image