Спорт

Новак изгубио па се обратио Федереру: Волео бих да си ти био овде на терену

После пораза, Ђоковић је био пун похвала за свог ривала Јаника Синера
Новак изгубио па се обратио Федереру: Волео бих да си ти био овде на теренуGetty © VCG / Contributor

Новак Ђоковић није успео да стигне до 100. титуле у каријери, пошто је у финалу мастерса у Шангају изгубио од Јаника Синера 7:6, 6:3.

Први тенисер света је одиграо феноменалан меч и тако по трећи пут заредом савладао Србина, што нико није урадио још од Рафаела Надала 2013. године.

После меча, најбољи тенисер свих времена прихватио је да је Италијан овог пута једноставно био бољи њега.

"Пре свега, захвалност навијачима због подршке. Невероватни су и међу најстраственијим на свету. Чекају нас испред хотела сваког дана, много љубави добијам од њих. Задовољство је бити у Шангају поново. Имао сам много успеха у Кини и нисам овде играо пет година, тако да сам срећан да сам се вратио ове године", почео је Ђоковић.

"Честитке Јанику на победи, био је пребрз и прејак за мене. Имао је изузетну годину. Честитке Јаниковом тиму, одлична недеља за вас, знам неке момке тамо. Такође, лепо је видети Роџера (Федерера). Нисам навикао да видим тебе на трибинама, волео бих да си овде на терену да играмо. Вероватно први пут играм пред тобом, тако да сам имао додатни притисак. Хвала и теби и Карлосу (Алкаразу) што сте били овде", рекао је освајач 24 гренд слем трофеја, пре него што је све сумирао.

"Мој тим... Ове недеље смо малобројни, али хвала Клаудију и Карлосу на сјајном напору ове недеље. На крају, хвала организаторима, ово је историјски један од најбољих турнира из серије АТП 1000 и хвала вам што се овде осећамо тако посебним", рекао је Ђоковић.

image