Јокић после Србије постао још бољи: Вратио се у НБА и показао моћ - умало трипл-дабл!

Српски кошаркаш Никола Јокић имао је напоран, али изузетно успешан период са репрезентацијом Србије током лета, освојивши бронзану медаљу на Олимпијским играма у Паризу, а такве партије преноси и на припреме за нову сезону

Да му то није одузело снагу показао је и у новој припремној утакмици Денвера пред почетак НБА сезоне, пошто је за само 30 минута на паркету био надомак "трипл-дабл" учинка у поразу од Финикса на свом паркету.

Санси су савладали Нагетсе 118:114, али много значајније за све у Денверу јесте Јокићева већ сада одлична форма. Србина је остварио учинак од 21 поена, 14 скокова и девет асистенција, па му је тако само једно додавање недостајало за "трипл-дабл".

Тренер Мајкл Мелоун може бити задовољан јер Јокић није претерано трошио енергију, иако је шутирао импресивно – погодио је девет од 16 шутева. Делује као да је ово за њега само још један "дан на послу", иако је у неку руку још увек на одмору.

Поред Јокића, Портер и Строутер су постигли по 21 поен, док су двоцифрен учинак имали и Гордон, К. Браун и Нађи. Расел Вестбрук је забележио девет поена и шест асистенција, док је Дарио Шарић показао да може бити врло користан са својих шест поена и исто толико скокова.

Оно што може да изазове забринутост јесте учинак Џамала Мареја, који је постигао само два поена уз три скока и три асистенције, погодивши тек један од шест шутева.