Новака чека одлука године - иде ли у Париз и Торино? За сада је ОК, али и други се питају

Новак Ђоковић задржао је четврту позицију на АТП листи након пласмана у финале мастерса у Шангају, а укупно шесту у АТП трци, која је пресудна у борби за одлазак на Завршни турнир. Међутим, планови Србина за сам финиш сезоне и даље нису познати

Он сада има 6.210 бодова, 650 више него прошле седмице, пошто је у финалу турнира у Кини изгубио од Јаника Синера, на такмичењу које је прошле године пропустио.

Управо је Синер увећао своју предност на врху ранг листе са 11.920 бодова, чак 4.800 бодова више од Карлоса Алкараза. Трећепласирани је Александер Зверев са 6.795 бодова, док је иза Ђоковића на петом месту Данил Медведев са 5.530 бодова.

У топ 10 су још и Тејлор Фриц, Андреј Рубљов, Каспер Руд, Алекс де Минор и Григор Димитров. Но, посебно је занимљива ситуација у трци за Завршни мастерс у Торину.

Тамо ће отићи осморица најбољих у 2024. години, а Новак се после Шангаја попео на шесту позицију. Он има 605 бодова више од првог играча "испод црте", деветопласираног Де Минора.

Ускоро ће се играти и последњи мастерс у сезони у Паризу, а још увек није познато хоће ли се Ђоковић тамо појавити. Уколико то не уради, ризикује да остане без пласмана на Завршни турнир у Торину, који је прошле сезоне доминантно освојио.

Уз то, сви играчи који су одмах иза Ђоковића у АТП трци ове седмице ће играти на турнирима у Стокхолму и Антверпену, где ће покушати да освоје бодове и примакну се Србину у борби за пласман међу осам најбољих на крају сезоне.

После мастерса у Паризу, такву прилику ће играчи имати и на мањим турнирима у Београду и Лилу, који се одржавају баш пред Завршни турнир у Торину.

Новак је већ изјављивао да још увек нема јасан план за крај сезоне, да не зна које ће турнире играти против Шангаја, па остаје да се види да ли ћемо гледати у Паризу и Торину. По свему виђеном у Шангају, и тамо би могао да се бори за трофеје и тај јубиларни 100. пехар у каријери.