Спорт

И Кирјос има своје снове: Желим гренд слем титулу пре него завршим каријеру

Аустралијски тенисер Ник Кирјос открио је да му је главни циљ освајање гренд слем титуле, након дуже паузе услед повреде
И Кирјос има своје снове: Желим гренд слем титулу пре него завршим каријеруGetty © Julian Finney / Staff

Кирјос није одиграо званични меч још од прошлог јуна када је наступао у Штутгарту, али и даље тежи томе да освоји престижни трофеј пре завршетка каријере.

"Враћам се на терен јер ме нешто и даље веже за овај спорт. Савладао сам готово све противнике с којима сам се сусрео, играо сам финале гренд слема, освојио сам један у конкуренцији парова, освојио сам бројне титуле и зарадио новац. Међутим, сада ми је најважнији циљ да освојим гренд слем трофеј. Мислим да је то једини начин да ућуткам критичаре. То ће бити моја највећа мотивација", изјавио је Кирјос за Код Спортс.

Аустралијанац би се могао вратити на терен у децембру, кроз учешће у Светској тениској лиги.

Његов ранг на АТП листи је варирао током каријере, а најбољи пласман достигао је 2016. године када је био 13. Међутим, недостатак доследности и проблеми са повредама спречили су га да континуирано буде у трци за титуле.

Подсетимо, у јулу 2022. године, Кирјос је наступио у финалу Вимблдона, где је поражен од Новака Ђоковића.

"Далеко од тога да је моја каријера готова. Улазим у њену завршницу, али верујем да имам још годину или две испред себе... Осећам се одлично. Тренирам три сата дневно, ручни зглоб је у потпуности залечен после операције и веома сам мотивисан", додао је 29-годишњи тенисер.

Кирјос је такође наговестио да можда неће наставити каријеру у тридесетим годинама, попут Рафаела Надала, који је најавио повлачење крајем године, или Новака Ђоковића, који са 37 година и даље осваја титуле.

"Не волим да размишљам о пензији, али сам свестан да се она ближи. Верујем да то неће бити лако", закључио је Кирјос.

image