Спорт

Лазић пред Фенер: Даћемо све од себе, имамо психолошку предност

Капитен кошаркашког клуба Црвена звезда Бранко Лазић изјавио је да очекује тежак меч против Фенербахчеа, али је додао да ће црвено-бели дати све од себе да остваре победу у Истанбулу
Лазић пред Фенер: Даћемо све од себе, имамо психолошку предност© ABA liga

Утакмица трећег кола између Звезде и Фенербахчеа биће одиграна у уторак од 19.45 часова у Истанбулу.

"Друго гостовање у Евролиги. Сигурно да неће бити лако ако узмемо у обзир сва претходна гостовања код њих мада смо на последњем гостовању забележили победу. Надамо се да ћемо и овај пут. Идемо у добром ритму, везали смо две победе. Неће бити лако, али даћемо све од себе да одиграмо добру утакмицу и да забележимо победу", изјавио је Лазић на конференцији за медије.

За екипу Фенербахчеа због повреде неће играти Марко Гудурић.

"Да ли то олакшава или не, то нећемо да гледамо. Биће свакако тешко ко год буде изашао на терен. Неко друго ће покрити те минуте и трудити се да се наметне тренеру за већу минутажу. На нама је да одговоримо и да гледамо себе", додао је капитен Звезде.

Кошаркаши Црвене звезде су прошле сезоне остварили две победе против Фенербахче.

"Може да буде психолошка предност, опет ово је нова сезона и састави. Свакако ће бити потребно и концентрације и залагања да наставимо позитиван скор", додао је он.

У екипу Црвене звезде се враћа Милош Теодосић, који је због суспензије пропустио прва два дуела у Евролиги.

"Сви знамо какав је то мајстор, доста ће значити на том мечу. Успели смо без њега два пута да славимо, имамо њега и то је додатни плус и мотивација за нас", закључио је Лазић.

Кошаркаш Црвене звезде Мајк Даум изјавио је да његов тим има велика очекивања у Истанбулу.

"Играмо чврсто што је наш крајни циљ на свакој утакмици. Узбуђен сам што играмо против тима који је прошле сезоне играо на Ф4, моћи ћемо да видимо колико смо јаки", навео је Даум, који је прошле сезоне играо за Ефес.
Црвена звезда и Фенербахче су у прва два кола Евролиге остварили по две победе.

"Надам се да ћу наставити да играм добро и напредујем. Мој циљ је да помогнем екипи да победи, на било који начин. Било да сам на клупи или на терену. Желим само да играм добро и напредујем у тиму", закључио је Даум.

image