Спорт

Стојковић пред Шпанију: Исто као у Београду? Може и другачије...

Драган Стојковић Пикси није сигуран како ће изгледати утакмица Србије и Шпаније, због бројних кадровских проблема на обе стране
Стојковић пред Шпанију: Исто као у Београду? Може и другачије...Getty © David Lidstrom - UEFA

Србија у уторак од 20.45 гостује европском шампиону, против којег је на старту такмичења одиграла одличну утакмицу - без голова - у Београду.

"Не знам да ли нас очекује слична или иста утакмица као у Београду. То зависи од много фактора, али може да се игра и другачије, у другом систему, са другим замислима", рекао је селектор репрезентације Србије, Драган Стојковић Пикси.

Селектор "орлова" каже да је Шпанија екипа која може да доминира у поседу против сваког тима.

"Тачно је да смо ми дефанзивно били доста добро организовани, некада то радите свесно и то су тактичке замисли, а некада радите због противника. То се десило у Београду, јер је Шпанија екипа која заиста може да доминира у поседу против сваке екипе."

Исто тако, ту се негде и отвара простор да искористите моменте када противник стоји доста високо и у контранападима будете изузетно опасни, нагласио је Стојковић.

"Можете да играте и другачије против Шпаније, на крају је све питање како ће то изгледати, с обзиром да ми, као и они, имамо доста кадровских проблема. Ако вам набројим играче који нису са нама, онда ћете знати о чему говорим", поручио је Стојковић.

Србија је у Шпанију стигла након велике победе над Швајцарском (2:0) која је улила самопоуздање "орловима".

"Много нам је значила победа против Швајцарске за самопоуздање. Коначно, после два пораза на великим такмичењима успели смо да их победимо, мислим да је то прави пут за повратак поверења нације и верујем да и сутра можемо да одиграмо добру утакмицу", рекао је репрезентативац Немања Максимовић.

Он је дуго играо у Шпанији, па "из прве руке" може да посведочи о каквим играчима се ради.

"Шпанија има велики број играча који су повређени, а имамо и ми, што је и нормално, сезона је дуга и свака екипа се некад сусретне са таквим проблемима. Мислим да ће бити скроз другачија утакмица него што је била у Београду, поготово што Шпанија има различит тип играча у односу на прву утакмицу", истакао је Максимовић на конференцији за медије.

image