Италијан предвиђа крај Ђоковићеве каријере: Жао ми га је, мислим да се мири са одустајањем

Човек који је познат по оштрим изјавама и честим критикама на рачун највећег свих времена, још једном се "залетео" у проценама

Адријано Паната, некадашњи италијански тенисер, прокоментарисао је финале мастерса у Шангају између Новака Ђоковића и Јаника Синера.

Синер је савладао Ђоковића у борби за трофеј резултатом 7:6 (7:4), 6:3 и наставио доминацију ове сезоне.

Новак је имао снаге да пружи јак отпор првом рекету планете скоро сет и по, али не и више од тога.

"Играо је добро, али 'округло' сат времена", прокоментарисао је Италијан Ђоковићеву партију.

"После првог сета то више није био меч, а мислим да се Ђоковић чак и мири са одустајањем. Верујем да играч попут њега, који је вероватно најбољи свих времена у погледу резултата, није играч који себи може да приушти прерано напуштање терена после, не бих рекао понижења, али добре лекције од Синера."

Освајач Ролан Гароса из 1976. године наставио је са критикама.

"Помало ми га је жао, дивим се Ђоковићу. Увек говорим да нисам волео Ђоковића, али то није у потпуности тачно. (Само) сам више волео Роџера Федерера."

Потом је прокоментарисао и свог сународника.

"Опет је победио, а невероватном игром је потврдио изузетну годину. То је због напретка у последњих неколико месеци, а морам да додам да су континуитет и ниво игре на високом нивоу у просеку."

Покушао је Паната да објасни оно што Јаника Синера одваја од осталих на АТП туру.

"Чак и кад не игра добро, не може да изгуби од играча који нису међу петорицом најбољих, а кад игра добро не губи ни од преостале четворке. То је разлика између њега, (Карлоса) Алкараза и осталих. Одигра по два-три сата на високом нивоу. Тако могу и други, али само сат до 75 минута, а онда изгубе ритам", закључио је 74-годишњак.