Спорт

Голману Зенита доста и 33.000 динара месечно: Живи у Санкт Петербургу, о његовој изјави се прича

Голман фудбалског клуба Зенит Јевгениј Латишонок, изјавио је да му је довољно 30.000 рубаља месечно за удобан живот у Санкт Петербургу
Голману Зенита доста и 33.000 динара месечно: Живи у Санкт Петербургу, о његовој изјави се прича© RIA Novosti / Vitaly Timkiv

Овај 26-годишњи чувар мреже истиче да толико троши на месечном нивоу, а тај новац износи нешто изнад 280 евра, односно око 33.000 динара. Објаснио је и како то успева.

"Да живим сам, мени лично не би било потребно ништа посебно. Храним се у клубу. Када моја супруга није ту, једем тамо пре тренинга, а узмем храну за вечеру са собом. И то је углавном све. Не морам ништа да трошим. Наравно, плаћам комуналије, шаљем новац мајци и куми. Дакле, 30 хиљада рубаља би ми било довољно. Можда чак и мање", рекао је Латишонок у интервјуу за "Совјетски Спорт".

Голман је овог лета прешао у Зенит из Балтике из Калињинграда. Фудбалер шампиона Русије додао је да га је након пресељења у Санкт Петербург шокирала висока цена изнајмљивања станова.

"Станови у Санкт Петербургу су скупи. Искрено, скоро сам полудео кад сам видео те цене. У Калињинграду сам изнајмљивао стан за 28.000 рубаља, и то ми је тада деловало скупо. Стигли смо у Санкт Петербург, почели да тражимо стан - и то је била права катастрофа. Хтео сам да се преселим близу базе, и наишао сам на двособан стан за 70 хиљада рубаља, али у њему није било ничега. Није само био празан, већ и оронуо, чак је и паркет отпадао. Нема апарата, намештаја, посуђа, нити интернета - 70 хиљада рубаља за то! На крају сам нашао стан на 15 минута од клуба", додао је Латишонок.

Раније је Латишонок други пут заредом проглашен за најбољег фудбалера месеца у Зениту, према избору навијача.

image