Србија примила три гола, а могла је још - Шпанија убедљива против "орлова"

Фудбалери репрезентације Србије забележили су пораз од 3:0 у мечу 4. кола А4 групе Лиге нација против браниоца трофеја, екипе Шпаније

Фудбалска репрезентација Шпаније је лако и убедљиво победила Србију резултатом 3:0 у мечу четвртог кола групе А4 Лиге нација и тако два кола пре краја обезбедила пласман у четвртфинале такмичења у ком брани титулу.

На табели групе А4 првак Европе после четири кола има 10 бодова, Данска има седам, Србија четири, а Швајцарска бод.

Шпанија је имала чак 29 удараца ка голу Србије, није искористила ни пенал, док су "орлови" само три пута шутирали ка голу "фурије".

Прваци Европе су у Кордоби повели већ у петом минуту, Педро Поро је центрирао, а на другој стативи је најбоље скочио Ајмерик Лапорт и послао лопту у мрежу поред немоћног Предрага Рајковића. Лапорту је то био други гол за Шпанију, претходни је дао 2021. године на Европском првенству, у победи 5:0 над Словачком.

У 16. минуту Микел Мерино је погодио стативу. Шпанија је нову шансу да дуплира предност имала у 34. минуту, али је ударац Микела Ојарзабала са 18 метара одлично одбранио Рајковић. Селектор Србије Драган Стојковић је већ на полувремену направио двоструку промену у тиму, уместо Дејана Јовељића и Лазара Самарџића у игру су ушли Лука Јовић и Марко Грујић.

Шпанија је у 54. минуту пропустила најбољу могућу шансу да дуплира предност, Алваро Мората је са пенала шутирао преко пречке. Србија је могла до изједначења у 63. минуту, Коста Недељковић је после контранапада центрирао, а капитен Александар Митровић лоше шутирао из веома изгледне позиције.

Два минута касније Мората се искупио за промашени пенал, матирао је Раковића после асистенције Фабијана Руиза.
У 77. минуту после ВАР асистенције Страхиња Павловић је добио директан црвени картон због прекрашаја над Ојарзабалом, а затим је из тог слободног ударца Алекс баена постигао први гол у дресу Шпаније за 3:0 за првака Европе.

У 80. минуту могло је да буде и 4:0, али је резервиста Педри погодио пречку.

У наредном колу, 15. новембра, Србија гостује Швајцарској, док ће Данска бити домаћин Шпанији.

15. окт 2024 • 22:36

Крај утакмице - Шпанија је победила Србију 3:0

На крају, убедљива победа Шпаније која је после свега виђеног могла да буде и убедљивија. "Орлови" су завршили са 10 играча после искључења Павловића, а ту су и промашени пенал Морате и бројне одбране голмана Рајковића.

Шпанци су сасвим заслужено стигли до лаког тријумфа.

77'- Гол, Шпанија води 3:0!

Баена је стрелац из слободног ударца, Рајковић није могао ништа - то је 3:0 за Шпанију!

76' - Црвени картон Павловићу

Србија остаје са 10 играча после гледања ВАР снимка судије из Пољске. Павловић је као последњи играч фаулирао Ојарзабала пред шеснаестерцем Србије. Првобитно је то био жути картон, али се арбитар предомислио након гледања снимка.

65' - Гол, Шпанија води 2:0!

Алваро Мората је стрелац! Јако лепа акција Шпаније која брзо кажњава онај промашај Митровића. Фабијан Руиз је упослио капитена репрезентације, а Мората успео да јако лепо заврши акцију и тако стигне до 2:0.

Нове измене у тиму Србије

Никола Чумић уместо Недељковића, а 17-годишњи Андрија Максимовић улази уместо Саше Здјелара.

63' - Најбоља шанса Србије!

Одлична лопта у простор из дубине за Косту Недељковића који је пробио по десном боку, врло брзо је центрирао ка Митровићу, али капитен Србије левом ногом не успева да довољно смирено шутира, па лопта одлази поред гола.

Штета, велика штета за "орлове"!

54' - Мората промашио пенал!

Нема гола за Шпанију из пенала - Алваро Мората је шутирао катастрофално, високо преко гола. Као да је Рајковић зачарао гол, пошто је одбранио једанаестерац Швајцарцима пре три дана, а ни сада није био савладан.

52' - Пенал за Шпанију

Судија Стефански показује на пенал, након што је ударац Педра Пора погодио у лакат Вељка Бирманчевића.

49' - Мората прети

Настављају Шпанци да ређају шансе као од шале, а сада је Мората из окрета успео да шутира са неких 13-14 метара, али на крају то ипак није било довољно прецизно.

Почиње друго полувреме - две Пиксијеве измене

Марко Грујић и Лука Јовић су на терену уместо Лазара Самарџића и Дејана Јовељића.

Крај првог полувремена - 1:0

Шпанци су надмоћни - девет шутева ка голу Србије, погодили су и стативу, Рајковић је имао неколико одбрана. Са друге стране, "орлови" тек једном млако покушали да запрете. На крају, после свега виђеног, могло је да буде и више од 1:0 за домаћу селекцију.

42' - Мората у одличној шанси

Рајковић је истрчао да избије лопту, после тога она стиже до Кукуреље на левом боку који центрира ка Морати, центарфор и капитен Шпаније успева да главом шутира, али је Рајковић успео да се на време врати на гол и одбрани ударац. Поново голман "орлова" кључан човек у тиму Србије.

Одлична одбрана Рајковића!

Голман Србије чува ових 0:1 на семафору. Микел Ојарзабал је сјајно шутирао по земљи са дистанце, а голман "орлова" успева да избије лопту у корнер.

31' - Србија у шеснаестерцу Шпаније

Стигла је коначно Србија до лопте и уласка у шеснаестерац Шпаније, а након дужег напада, ударац је упутио Бирманчевић, што је први ударац "орлова" на мечу. Ипак, то је доста лак посао за голмана Рају.

Статива Шпанаца!

Домаћи настављају да праве проблеме играчима Србије. У једној шанси Микела Ојарзабала, Рајковић је одбранио ударац руком, док је Микел Мерино имао један покушај "са пенала" када је погодио стативу.

15' - Још ништа од "орлова"

Доста грешака праве играчи Србије до сада, па није ни чудо да не успевају да стигну до било какве акције или макар полуприлике.

5'- Гол, Шпанија води 1:0

Ајмерик Лапорт је стрелац за првака Европе, који успева да у раној фази утакмице уради оно што није могао пре месец дана у Београду.

Центаршут са десне стране је ишао на другу стативу, тамо су три играча Шпаније била у дуелу са два дефанзивца Србије. Лапорт је успео да дође до лопте испред Ераковића и Максимовића и главом савлада Рајковића!

Почела је утакмица у Кордоби!

Први напад на утакмици има Шпанија, актуелни европски и олимпијски шампион и бранилац трофеја у Лиги нација.

Ево састава - Србија са два шпица на првака Европе