Меси скоро годину дана није играо у Аргентини, али кад се вратио...

Још једно незаборавно вече навијачима у Буенос Ајресу приредио је најбољи фудбалер свих времена

Фудбалска репрезентација Аргентине победила је селекцију Боливије резултатом 6:0 (3:0) у мечу 10. кола јужноамеричких квалификација за Светско првенство 2026. године.

"Гаучоси" су тако на "Монументалу" успели да се реванширају противнику који им је 2009. године, такође у квалификацијама за Mундијал, нанео један од најтежих пораза.

Тада је у Ла Пазу било 6:1 за Боливијце, потпомогнуте разређеном ваздуху на више од 3.500 надморске висине. У међувремену су Аргентинци побеђивали Боливију са 7:0 и 5:0, али у пријатељским сусретима.

Овога пута противник је имао ту несрећу да се међу небеско плаве вратио Лионел Меси, који је због повреда одсуствовао готово годину дана из националног тима и тек сада је заиграо пред домаћим навијачима.

Нападач Интер Мајамија је бриљирао и завршио дуел са три постигнута гола, уз две асистенције.

Он се уписао у стрелце у 19, 84. и 86. минуту, чиме је дошао до 10. хет-трика за репрезентацију, чиме је изједначио рекорд међународног фудбала.

"Веома је лепо играти у Аргентини, осетити подршку људи... Покреће ме када узвикују моје име", рекао је Меси који је током читавог сусрета добијао овације.

"Нисам дао никакав рок себи када је у питању будућност. Желим само да уживам у свему овоме. Више него икада ме покреће да будем овде и осећам љубав навијача јер знам да би могли да ми буду последње утакмице. То ме покреће, срећан сам ту где јесам. Упркос мојим годинама, ту сам, осећам се као дете јер ми је лепо у овом тиму."

Омалени фудбалски мађионичар обрадовао је навијаче који не желе да га виде у пензији.

"Докле год се будем осећао добро и настављао да пружам партије које желим, сви ћемо заједно наставити да уживамо."

По једном у листу стрелаца уписали су се Лаутаро Мартинез и Хулијан Алварез, којима је Меси асистирао, док је мрежу погодио и Тијаго Алмада.

Фудбалери Бразила савладали су у Бразилији селекцију Перуа резултатом 4:0 (1:0). Два поготка за Бразил постигао је Рафиња, који је у оба наврата био сигуран са беле тачке.

По једном су се у стрелце уписали Андреас Переира и Луиз Енрике.

Селекција Парагваја је на свом терену победила Венецуелу 2:1 (0:1) после преокрета, Колумбија је савладала Чиле 4:0 (1:0), док су Уругвај и Еквадор одиграли без голова (0:0).

Прво место на табели држи Аргентина са 22 бода, док је Колумбија друга са 19.