Спорт

Меси открио како је јунаку Хрватске дао гол из пенала: Приметио сам једну ствар...

Капитен Аргентине се посебно припремао за Доминика Ливаковића, голмана Хрватске који се показао као специјалиста за брањење једанаестераца
Меси открио како је јунаку Хрватске дао гол из пенала: Приметио сам једну ствар...Getty © Julian Finney / Staff

Фудбалери Аргентине играће у финалу Светског првенства у Катару против Француске у недељу 18. децембра (16.00) часова након што су у уторак у полуфиналу савладали Хрватску 3:0.

Најбољи играч на тој утакмици био је Лионел Меси, који је након сусрета са "ватренима" открио на који начин је успео да матира Доминика Ливаковића из пенала.

Меси је довео Аргентину у вођство прецизним ударцем са 11 метара, пре него што је био и асистент за трећи гол на мечу, када је Хулијан Алварез матирао голмана Динамо Загреба. Али занимљива је и изјава прве звезде турнира.

Ливаковић је претходно на турниру одбранио три пенала против Јапана и још један против Бразила, чиме је постао херој Хрватске на путу ка полуфиналу. Али Месија ипак није могао да заустави.

"Проучавао сам технику хрватског голмана заједном са Руљијем и Мартинезом. Причали смо о томе колико дуго чека шутера код пенала. Закључили смо да је најбоље да га изненадим и одмах да шутирам, уместо да чекамо један другог, да играм по његовим 'правилима'. Јер, када те толико чека, постаје зезнуто. Нисам чекао, залетео сам се и снажно шутирао", открио је Меси своју стратегију приликом поготка из пенала.

image